Hjemmelavet lemonade med appelsin og honningmelon i stedet for den klassiske med vand og friskpresset frugtjuice som tilsættes sukker. Her er det blendet honningmelon der søder drikken.
Personer
Minutter
Lemonaden her er frisk i smagen. Hvor meget pulp, der skal med i drikken er en smagssag. Du kan evt. fortynde med mere danskvand, hvis drikken bliver for stærk.
Ingredienser
- 1 honningmelon
- 4 appelsiner
- 2½ dl danskvand
- Evt. isterninger
Sådan tilberedes hjemmelavet lemonade med appelsin og honningmelon
- Fjern kerner og skræl på melonen.
- Pres appelsinerne.
- Blend melonkødet sammen med appelsinsaften.
- Hæld danskvand ved, og smag til.
- Servér evt. med isterninger.
Husk, at du kan bruge appelsinskræller – hvis appelsinerne er usprøjtede, naturligvis – til kompostgele. Du fryser dem blot ned, til du har nok af dem.
På en varm sommerdag når ungerne kommer hjem fra skole, i weekenden når børnebørnene kommer på besøg eller blot en udmattende dag efter endt arbejde, er det skønt med et glas iskoldt lemonade. Og denne tager ikke ret lang tid at lave. Du kan presse appelsinerne manuelt, men en saftpresser vil være en stor og tidsbesparende hjælp. Ligeledes får du brug for en blender. Men efter ca. 15 minutter er du klar til at læne dig tilbage i solvognen – altså ikke det danske nationalklenodie af bronze og guld, hvor hesten trækker en solskive, men solvognen ude op terrassen. Så kan du lytte til Beyonce’s album Lemonade, mens hvilen falder på.
- Kategori: Drikke
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 131/31 - Energifordeling:
Protein: 8 %
Fedt: 5 %
Kulhydrat: 87 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 91/22
Protein: < 1 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 5 g