De yngste i husstanden er startet på at lave mad selv – naturligvis med en smule hjælp. Pasta med luksuskødsauce var Nataschas valg. Den tager lang tid at lave, men passer sig selv ca. 85 % af tiden – og smager dejligt.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 100 g bacon i tern
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 laurbærblad
- 800 g mager oksefars
- 5 dl rødvin
- 90 g tomatpasta
- 2½ dl vand
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 400 g tagliatelle (båndpasta)
- 1-2 spsk. høvlet/revet parmesanost
Sådan tilberedes pasta med luksuskødsauce
- Steg bacon i en gryde i ca. 2 minutter, til den er blød og netop begynder at brune.
- Pil løget, hak det fint, og tilsæt det sammen med knust hvidløg og laurbær, og lad det stege i 2 minutter mere, til løget er blødt og netop begynder at brune.
- Tilsæt farsen, og steg under omrøring i ca. 4 minutter, til det bruner – tryk evt. klumper fra hinanden med bagsiden af en grydeske.
- Tilsæt vin, tomatpasta og vand, og rør rundt.
- Bring det i kog, skru ned for varmen, og lad det simre 40 minutter under låg.
- Fjern låget, og lad del simre yderligere 40 minutter, til det er blevet til en tyk, skinnende sauce.
- Ca. 20 minutter inden kødsaucen er færdig, bringes en stor gryde med saltet vand i kog, og pastaen koges efter anvisningen på pakken.
- Servér saucen over pastaen, og drys med parmesanost.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1½ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2957/704 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 645/154
Protein: 12 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Pasta med luksuskødsauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on