Batata nu shaak er en indisk kartoffelstuvning. Intet kød, men en masse krydderier. Tungen lige i munden og så derud af.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2004/477 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 65 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 463/110
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 1 spsk. sesamolie
- 1 spsk. rapsolie
- 1 tsk. spidskommenfrø
- 1 tsk. sennepsfrø
- ½ tsk. fennikelfrø
- 2 tørrede, røde chilipebre
- 1 løg
- 1 spsk. revet ingefær
- ½ tsk. gurkemeje
- 1 tomat
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- ½ tsk. paprika
- 750-800 g kartofler
- ½ l vand
- ½ tsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- Salt
Tilbehør:
- 390 g naanbrød
- Friskhakket koriander
Sådan tilberedes batata nu shaak:
Til denne opskrift er det en god ide at tage alle ingredienser frem og gøre dem i stand, der nu skal det. Så alt er klart, inden selve tilberedningen af retten påbegyndes.
- Skræl kartofler, og skær dem i tern.
- Pil og hak løget.
- Skær tomaten i tern.
- Riv ingefær.
- Opvarm olien (begge) i en gryde, og svits spidskommenfrø, sennepsfrø, fennikelfrø og chilipeber, indtil frøene begynder at poppe.
- Tilsæt løg, ingefær og gurkemeje, og svits det under omrøring et par minutter.
- Tilsæt tomat, og lad det simre, indtil tomaterne er bløde.
- Drys spidskommen, stødt koriander og paprika i blandingen.
- Vend kartoflerne i blandingen.
- Hæld vand i gryden, og lad retten koge indtil kartoflerne er møre, (cirka 20 minutter).
- Jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
- Smag til med salt og sukker.
- Pynt med koriander og servér den varme batata nu shaak.
Dommen: