Batata nu shaak er en indisk kartoffelstuvning. Intet kød, men en masse krydderier. Tungen lige i munden og så derud af.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2004/477
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 65 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 463/110
    Protein: 3 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. spidskommenfrø
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • 2 tørrede, røde chilipebre
  • 1 løg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1 tomat
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. paprika
  • 750-800 g kartofler
  • ½ l vand
  • ½ tsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Salt

Tilbehør:

  • 390 g naanbrød
  • Friskhakket koriander

Sådan tilberedes batata nu shaak:

Til denne opskrift er det en god ide at tage alle ingredienser frem og gøre dem i stand, der nu skal det. Så alt er klart, inden selve tilberedningen af retten påbegyndes.

  1. Skræl kartofler, og skær dem i tern.
  2. Pil og hak løget.
  3. Skær tomaten i tern.
  4. Riv ingefær.
  5. Opvarm olien (begge) i en gryde, og svits spidskommenfrø, sennepsfrø, fennikelfrø og chilipeber, indtil frøene begynder at poppe.
  6. Tilsæt løg, ingefær og gurkemeje, og svits det under omrøring et par minutter.
  7. Tilsæt tomat, og lad det simre, indtil tomaterne er bløde.
  8. Drys spidskommen,  stødt koriander og paprika i blandingen.
  9. Vend kartoflerne i blandingen.
  10. Hæld vand i gryden, og lad retten koge indtil kartoflerne er møre, (cirka 20 minutter).
  11. Jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
  12. Smag til med salt og sukker.
  13. Pynt med koriander og servér den varme batata nu shaak.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”