Denne suppe må være en herreret – efter pointene at dømme. Den vil i hvert fald ikke blive serveret, når mor er i huset. Men flot, det er den.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4  personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1558/371
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat:
     47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     465/111
    Protein: 8 g 
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 310 g store rejer m/skal
  • 1 spsk. olie
  • 6 dl hønsebouillon
  • 4 spsk. limesaft
  • Lidt revet limeskal
  • ½ tsk. sambal oelek
  • 2 tsk. fiskesauce

Tilbehør:

Sådan tilberedes thailandsk rejesuppe:

  1. Pil rejerne, og gem skallerne.
  2. Opvarm en gryde over kraftig varme, til den ryger, og kom så olie i, og steg rejeskallerne, indtil de bliver lyserøde (ca. 1 minuts tid)
  3. Tilsæt bouillon og limeskal, og kog suppen i 5 minutter.
  4. Sluk for suppen, og lad den hvile i 15 minutter.
  5. Si suppen, hæld den tilbage i gryden, og bring den i kog.
  6. Tilsæt limesaft, sambal oelek, fiskesauce og rejer.
  7. Servér med en skive lime, hakket koriander og ostefladbrød.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises