Denne suppe må være en herreret – efter pointene at dømme. Den vil i hvert fald ikke blive serveret, når mor er i huset. Men flot, det er den.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1558/371 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 47 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 465/111
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 310 g store rejer m/skal
- 1 spsk. olie
- 6 dl hønsebouillon
- 4 spsk. limesaft
- Lidt revet limeskal
- ½ tsk. sambal oelek
- 2 tsk. fiskesauce
Tilbehør:
- 1 ostefladbrød
- 4 skiver lime
- 1 bdt. koriander
Sådan tilberedes thailandsk rejesuppe:
- Pil rejerne, og gem skallerne.
- Opvarm en gryde over kraftig varme, til den ryger, og kom så olie i, og steg rejeskallerne, indtil de bliver lyserøde (ca. 1 minuts tid)
- Tilsæt bouillon og limeskal, og kog suppen i 5 minutter.
- Sluk for suppen, og lad den hvile i 15 minutter.
- Si suppen, hæld den tilbage i gryden, og bring den i kog.
- Tilsæt limesaft, sambal oelek, fiskesauce og rejer.
- Servér med en skive lime, hakket koriander og ostefladbrød.
Dommen: