Indbagt kylling er enkelt at tilberede og smager guddommeligt. En rest stegt kylling, lidt fromage frais og lidt ost, så har du en lækker “croissant”. Andet tilberedt kød – fisk, skinke eller lignende – kan også anvendes.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 stegte kyllingebrystfileter i tern – ca. 250 g
  • 1 pakke filodej – 120 g
  • ½ kugle mozzarella
  • 4 spsk. fromage frais
  • 1 æggehvide
  • 2-4 tsk. estragon – frisk estragon kan også bruges, eller basilikum
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 broccoli
  • 4 tomater
  • 2 løg
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. olie

Sådan tilberedes indbagt kylling

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Fold hvert stykke filodej sammen to gange – der skal blive 4 stykker på ca. 15 x 15 cm.
  3. Fordel kylling, mozzarellastykker, fromage frais, estragon, salt og peber på den ene halvdel af hvert dejstykke.
  4. Pensl kanterne med æggehvide, fold sammen, og tryk kanterne godt sammen.
  5. Pensl overfladen med æggehvide.
  6. Bag pakkerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er brune.
  7. Del broccolien i buketter, og blancher dem i letsaltet vand.
  8. Skær tomaterne i både, og løgene i tern.
  9. Vend det hele med olie og citronsaft.
  10. Servér broccoliblandingen til den indbagte kylling.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1368/326
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    392/93
    Protein: 8 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med filodej

Hjemmelavede forårsruller

Hjemmelavede forårsruller

Skærising i filosække

Skærising i filosække

Hjemmelavede tarteletter med kylling og ærter i karry

Hjemmelavede tarteletter med kylling og ærter i karry

Bønnegryde med tyrkiske börek

Bønnegryde med tyrkiske börek

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Indbagt kylling
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)