Hot, hot, hot. Kan man ikke lide stærk mad, skal man holde sig fra denne ret. Så enkelt kan det siges. Men vi vil så også gerne lige sige, at trods det, at det er stærk mad, så er det alligevel også velsmagende, det er ikke bare stærkt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2395/570 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 625/149
Protein: 11 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 3 spsk. olie – vi brugte 1 spsk. sesamolie og 2 spsk. mandelolie
- 1 stort løg
- 2 grønne chilipebre
- 2-3 cm frisk ingefær
- 3 fed hvidløg
- ½ tsk. chilipulver
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. garam masala
- 1 spsk. brun farin
- 1 spsk. tomatpure
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 600 g kyllingebrystfilet
- 1 tsk. karry
- 4 spsk. fromage frais
- 1 bdt. frisk koriander
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 dl ris – gerne blandet med vilde ris
Sådan tilberedes chicken tikka masala:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Pil løget, og skær det i skiver.
- Varm 2 spsk. olie i en støbejernsgryde, og svits løgene i et par minutter.
- Fjern kernerne fra chilien, og hak den.
- Skræl ingefær, og hak den.
- Pil hvidløgene, og pres dem.
- Kom chili, ingefær og hvidløg i gryden, og steg videre i 2-3 minutter.
- Tilsæt chili, gurkemeje, garam masala og farin, og krydr med salt og peber. Steg videre et par minutter under omrøring.
- Tilsæt tomatpure og flåede tomater, og lad det hele simre et par minutter.
- Hæld sovsen i en blender, og blend den.
- Tør gryden af.
- Skær kyllingebrystfileterne i tern/strimler.
- Varm den sidste spsk. olie i gryden, og steg kyllingen, til den har taget farve på alle sider, tilsæt karry, og lad det riste med i kort tid.
- Hæld den blendede sovs tilbage, og lad det hele simre i ca. 10 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Skyl, og hak koriander.
- Rør fromage frais i gryden sammen med halvdelen af korianderen.
- Server med resten af korianderen og de kogte ris.
Dommen: