Denne wok med appelsin er hurtigt lavet. Den er med lækre sager, som kylling, forårsløg, peberfrugter og nudler – og ikke mindst appelsin, som jo ellers ikke er noget, vi bruger så meget i det danske køkken. Men lækker er rettet altså.
Personer
Minutter
Appelsinen giver retten en helt unik smag. Du kan evt. servere soyasauce til, hvis du ønsker det. Det smager dejligt. En nem og hurtig ret at tilberede.
Ingredienser
- 500 g kyllingebrystfilet
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- Saft og skal af 2 appelsiner
- 4 dl hønsebouillon
- 2½ tsk. stødt ingefær
- 4 spsk. soyasauce
- 2 spsk. honning
- 1 bdt. forårsløg
- 2 røde peberfrugter
- 500 g nudler
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes wok med appelsin:
- Skær kyllingekødet i mindre stykker.
- Bland 1 spsk. majsstivelse og spidskommen, og vend kyllingekødet heri.
- Varm olien op i en wok, og svits kyllingekødet, til det har taget farve, og tag det derefter op.
- Rens forårsløg og peberfrugt, og skær det i mindre stykker.
- Kom grøntsagerne i wokken, og svits dem.
- Riv og pres appelsinerne, og bland skal og saft, bouillon, ingefær, soya, honning og den sidste skefuld majsstivelse.
- Kom sovse-blandingen og kød i wokken igen.
- Lad det småstege, til grøntsagerne har den konsistens, du ønsker.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- Vend nudlerne i retten.
- Smag til med salt og peber.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1983/472 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 65 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 607/144
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 24 g