Frikadeller uden gris er disse vegetarfrikadeller med ris. De smager dejligt, og du kan få brugt en rest kogte ris, det er jo en herlig ting.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2093/498 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 70 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 312/75
Protein: 3 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 3 dl kogte, afkølede ris
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 1 spsk. tørret merian
- 3 spsk. havregryn
- 2 spsk. hvedemel
- 1 dl frossen spinat
- 1 æg
- Stegemargarine
- 600 g hvidkål
- 3 dl minimælk
- 1 spsk. majsstivelse
- Muskatnød
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 600 g kartofler
Sådan tilberedes vegetarfrikadeller med ris og stuvet hvidkål:
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Riv eller blend løg, hvidløg, gulerod og spinat.
- Bland massen med ris, merian, havregryn og mel
- Tilsæt til sidst ægget, og rør det hele godt sammen – evt. med en håndmikser – til det bliver til en sammenhængende fars.
- Form farsen til vegetarfrikadeller med ris, og steg dem på panden margarinen.
- Vend dem et par gange undervejs.
- Snit hvidkålen til fine strimler, og kog den mør i letsaltet vand (ca. 10 minutter).
- Bring mælken i kog, og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand.
- Tilsæt den afdryppede hvidkål. Du kan også servere stuvet rosenkål til i stedet.
- Smag til med revet muskat, salt og peber.
- Servér de kogte kartofler og den stuvede hvidkål til de færdigstegte vegetarfrikadeller med ris.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet: