En lækker vaffel, en god salat og et velsmagende kyllingebryst skåret i skiver, og så er der lækker mad. Det tager lidt tid at lave honningmarineret kyllingebryst, til gengæld smager det skønt på de sprøde vafler. Og har du tiden, er det en skøn hverdagsret, men den kan så sandelig også serveres for gæster, som du gerne vil kræse om.
Personer
Minutter
Kyllingen skal marineres i minimum en time. Men venter du gæster, kan du sagtens gøre det endnu tidligere, så du kan være sammen med dine gæster når de ankommer. Når først kyllingen er marineret, tager det kun et kvarters tid at tilberede det.
ingredienser til honningmarine-ret kylling
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. god eddike
- 1½ spsk. honning
- 2 spsk. Worcestershire sauce
- 2 tsk. olivenolie
- ¼ tsk. tørret oregano
- ¼ tsk. tørret timian
- 2 kyllingebrystfileter uden skind og ben
- Salt
- Peber
Ingredienser til vafler
- 3 æg
- 2 dl mel
- 1 dl skyr 0,2 %
- 1 dl hytteost
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
Ingredienser til salat
- 1 hovedsalat eller 1-2 hjertesalat – afhængig af størrelse
- 6 radiser
- 100 salattern, 3 %
- 1 dl skyr, 0,2 %
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. citronsaft
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes vafler med honningmarineret kylling
- Pil hvidløgsfeddet, og knus det, eller hak det fint.
- Pisk hvidløg, eddike, honning, Worcestershire sauce, olie, oregano, timian, salt og peber sammen til en marinade.
- Læg kyllingebrystfileterne i det ovnfast fad, hæld marinaden over, dæk med husholdningsfilm, og sæt det i køleskabet i minimum en time.
- Pisk alle ingredienserne til vaflerne sammen.
- Varm ovnen op til 225° C grill.
- Fjern husholdningsfilmen fra fadet med kyllingebrysterne, og sæt det ind i ovnen i 5 minutter, til de har fået stegeskorpe.
- Skru derefter ned til 180° C, varmluft, og lad dem stege i 15-18 minutter – afhængig af størrelse, til de er gennemstegte.
- Bag imens vaflerne i vaffeljernet.
- Og tilbered salaten ved at skylle salat og radiser, samt fjerne top og rod fra radiserne.
- Snit salaten, og skær radiserne i tynde skiver.
- Vend salat, radiser og salattern sammen.
- Bland skyr, sennep og citronsaft til en dressing, og smag den til med salt og peber.
- Skær kyllingebrystfileterne i skiver.
- Anret vaflerne med salat, kyllingeskiver og dressing og evt. lidt tallerkensmækkerblomster eller blomsterkarse, som det også kaldes.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1584/377 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 40 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 524/125
Protein: 11 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 12 g