Tænder løber i vand bare ved at skulle skrive opskriften, kigge på billederne og mindes smagen. Slurp. Om man bruger vilde ris, jasmin ris eller parboiled er et spørgsmål om smag og behag.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2169/516 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 638/152
Protein: 10 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 20 g
Ingredienser:
- 3 spsk. persille
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød chilipeber
- 6 cherrytomater
- Saften fra 1 appelsin
- 1 spsk. olie
- 3½ spsk. Becel let, flydende margarine
- 250 g grønne asparges
- 600 g torskefilet
- ½ limefrugt
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g ris
Sådan tilberedes torskefilet med sauterede asparges:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Hak løg og det ene fed hvidløg.
- Rens peberfrugten, og hak både peberfrugt og chili fint.
- Sauter det hele i 2 spsk. margarine og 1 spsk. olie til grøntsagerne er bløde.
- Skær cherrytomaterne i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med appelsinsaft og salt og peber, og kog det op.
- Fordel fisken i et lavt ovnfast fad, pres limesaft fra den halve lime over, og krydr med persille, salt og peber.
- Fordel løg/tomat-blandingen over fisken, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter til fisken er gennembagt.
- Fjern den træede ende af aspargesene ved at brække dem af, snit aspargesene i 3 cm lange stykker, og hak det sidste fed hvidløg fint.
- Smelt 1½ spsk. margarine i en gryde, tilsæt asparges og hvidløg, og krydr med salt og peber. Læg låg på og lad aspargesene simre ved middelsvag varme i 3-5 minutter (alt efter tykkelse), til de er møre – men stadig har bid.
- Servér fisken sammen med asparges og ris.
Dommen: