Har du selv rabarber i haven, så hører du til de heldige. Måske er de ikke helt fremme endnu, men det kan ikke vare længe. Rabarber kan bruges til meget andet end desserter og bagværk. Prøv f.eks. torsk med rabarbersovs.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g torskefilet
- 4 spsk. mel
- 250 g rabarber
- 2 tsk. revet ingefær
- 3/4 dl balsamicoeddike
- 75 g sukker
- 3 rødløg
- 200 g babyspinat
- 3/4 dl fløde 9 %
- 1/4 dl citronsaft
- 15 g margarine
- 100 g ærter
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 4 ciabattaboller
Sådan tilberedes torsk med rabarbersovs
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Rens rabarberne, skær dem i skiver, og kom dem i en gryde med ½ dl vand og ingefær. Kog op, og lad det simre i 5 minutter.
- Kom eddike, sukker og 4 dl vand i en anden gryde, og kog op.
- Pil løgene, og skær dem i tynde både. Kom dem i gryden med eddike, og lad det hele simre i 3-4 minutter.
- Hæld væden fra, og bland løg og rabarberkompot. Smag til med sukker, salt og peber.
- Skyl spinaten godt, og lad den dryppe af – slyng den evt.
- Tilsæt ærterne.
- Pisk fløde og citronsaft sammen, og smag til med salt, peber og sukker.
- Hæld dressingen over spinat og ærter, og vend godt.
- Skær fisken i passende stykker, og dup dem tørre.
- Bland mel med lidt salt og peber, og vend fiskestykkerne i det.
- Brun margarinen, og steg fisken på begge sider, til den er gylden og gennemstegt.
- Servér torsken med kartofler, rabarbersovs, lune ciabattaboller og spinatsalaten.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2681/638 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 11 %
Kulhydrat: 66 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 452/108
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 18 g
Informationer
Opskriftens navn
Torsk med rabarbersovs
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on