Den første gang jeg fik torsk, som jeg rent faktisk kunne lide ligger flere år tilbage i min ungdom. Det var torskepakker med peberrod – tilberedt af firkantede stykker frosne torsk fra en æske. Dette er også en slags torskepakker, men den er alligevel noget anderledes.
Der er lidt grøntsager, der skal klargøres, men bortset fra det, kan det næsten ikke være enklere.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2050/488 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 54 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 317/76
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 4 gulerødder
- 2 persillerødder
- 2 pastinakker
- 2 løg
- 2 porrer
- 150 g knoldselleri
- 15 g stegemargarine
- 600 g torskefilet uden skind
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 500 g frisk båndpasta
- Evt. bredbladet persille
Sådan tilberedes torsk i pakker:
- Gør grøntsagerne i stand, og skær dem i strimler, stave og skiver, og svits dem i margarinen.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Fordel torskefileterne på 4 stykker stanniol, og krydr med salt og peber.
- Fordel grøntsagerne oven på fisken, og fold stanniolen om fisk og grøntsager.
- Sæt pakkerne i ovnen i ca. 20 minutter, til fisken er færdig.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Dommen: