Det er ikke en klassisk tom yum suppe, for der er ikke tom yum pasta i. Men det er en thailandsk rejesuppe med en syrlig smag. Flot ser den ud. Ikk’? Ostefladbrødet, som serveres til, er der nok ikke så meget thailandsk over.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 310 g store rejer m/skal
  • 1 spsk. olie
  • 6 dl hønsebouillon
  • 4 spsk. limesaft
  • Lidt revet limeskal
  • ½ tsk. sambal oelek
  • 2 tsk. fiskesauce

Tilbehør

Sådan tilberedes thailandsk rejesuppe:

  1. Pil rejerne, og gem skallerne.
  2. Opvarm en gryde over kraftig varme, til den ryger, og kom så olie i, og steg rejeskallerne, indtil de bliver lyserøde (ca. 1 minuts tid)
  3. Tilsæt bouillon og limeskal, og kog suppen i 5 minutter.
  4. Sluk for suppen, og lad den hvile i 15 minutter.
  5. Si suppen, hæld den tilbage i gryden, og bring den i kog.
  6. Tilsæt limesaft, sambal oelek, fiskesauce og rejer.
  7. Servér med en skive lime, hakket koriander og ostefladbrød.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1558/371
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    465/111
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 13 g

Andre opskrifter med rejer

Minisandwich med rejer og ærter

Minisandwich med rejer og ærter

Avocado med rejer

Avocado med rejer

Paella med rejer

Paella med rejer

Salat med grillet spidskål

Salat med grillet spidskål

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Thailandsk rejesuppe
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)