Det er ikke en klassisk tom yum suppe, for der er ikke tom yum pasta i. Men det er en thailandsk rejesuppe med en syrlig smag. Flot ser den ud. Ikk’? Ostefladbrødet, som serveres til, er der nok ikke så meget thailandsk over.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 310 g store rejer m/skal
- 1 spsk. olie
- 6 dl hønsebouillon
- 4 spsk. limesaft
- Lidt revet limeskal
- ½ tsk. sambal oelek
- 2 tsk. fiskesauce
Tilbehør
- 1 ostefladbrød
- 4 skiver lime
- 1 bdt. koriander
Sådan tilberedes thailandsk rejesuppe:
- Pil rejerne, og gem skallerne.
- Opvarm en gryde over kraftig varme, til den ryger, og kom så olie i, og steg rejeskallerne, indtil de bliver lyserøde (ca. 1 minuts tid)
- Tilsæt bouillon og limeskal, og kog suppen i 5 minutter.
- Sluk for suppen, og lad den hvile i 15 minutter.
- Si suppen, hæld den tilbage i gryden, og bring den i kog.
- Tilsæt limesaft, sambal oelek, fiskesauce og rejer.
- Servér med en skive lime, hakket koriander og ostefladbrød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1558/371 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 465/111
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Informationer
Opskriftens navn
Thailandsk rejesuppe
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on