Tandoorimarinerede kyllingespyd med raita smager så fuglene synger – måske lige med undtagelse af kyllingen Smiley. Lækkert, saftigt kød med frisk tilbehør. Kødet kan også sagtens grilles.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 5 cm ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk. fløde 9 %
  • 7 tsk. olie
  • 2½ dl + 2 spsk. yoghurt naturel
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. Garam Masala
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. chilipulver
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 agurk
  • 1/4 dl frisk mynte (frisk basilikum, koriander, citronmelisse eller lignende kan også anvendes)
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør

  • 800 g kartofler (eller kartofler og gulerødder)

Herudover skal du bruge 8 træspyd.

Sådan tilberedes tandoorimarinerede kyllingespyd med raita

  1. Skræl ingefæren, og riv den.
  2. Bland ingefær, presset hvidløg, fløde, 4 tsk. olie, 2 spsk. yoghurt, tomatpuré, Garam Masala, paprika, spidskommen, chilipulver og ½ tsk. salt sammen til en marinade.
  3. Skær kyllingen i store tern.
  4. Tilsæt kyllingestykkerne til marinaden, og rør, til de er dækket af marinaden.
  5. Dæk skålen, og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over.
  6. Tænd ovnen på 200° C.
  7. Skrub kartoflerne godt, og skær dem i tykke skiver.
  8. Kom dem i et ovnfast fad sammen med resten af olien.
  9. Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
  10. Drys med salt 5-10 minutter, inden de er færdigstegte.
  11. Læg 8 træspyd i koldt vand – i ca. 15 minutter.
  12. Hæld de 2½ dl yoghurt i et kaffefilter, og lad den dryppe af i ca. ½ time.
  13. Stik kyllingebidderne på spyddene, og læg spyddene på et ildfast fad, og steg dem i 10-15 minutter, til de er gennemstegte.
  14. Vend evt. spyddene undervejs, og pensl med marinaden.
  15. Hak mynten groft.
  16. Riv agurkerne på den grove side af rivejernet.
  17. Pres væden fra – evt. i et rent viskestykke.
  18. Hæld yoghurten ud af filteret, og rør den igennem.
  19. Tilsæt agurk og mynte, og smag til med salt og peber.
  20. Opbevar raitaen koldt.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 2 timer og 40 minutter inkl. marineringstid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1684/401
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    371/88
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med tandoori

Tandooripaneret rødtunge med æbleraita

Tandooripaneret rødtunge med æbleraita

Tandoori turkey og agurkeraita

Tandoori turkey og agurkeraita

Stegt fisk med blomkål og ristet sesam

Stegt fisk med blomkål og ristet sesam

Hot and sweet wokret

Hot and sweet wokret

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Tandoorimarinerede kyllingespyd med raita
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)