Tandoorimarinerede kyllingespyd med raita smager så fuglene synger – måske lige med undtagelse af kyllingen . Lækkert, saftigt kød med frisk tilbehør. Kødet kan også sagtens grilles.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 5 cm ingefær
- 4 fed hvidløg
- 4 spsk. fløde 9 %
- 7 tsk. olie
- 2½ dl + 2 spsk. yoghurt naturel
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. Garam Masala
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. chilipulver
- 500 g kyllingebrystfilet
- 1 agurk
- 1/4 dl frisk mynte (frisk basilikum, koriander, citronmelisse eller lignende kan også anvendes)
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler (eller kartofler og gulerødder)
Herudover skal du bruge 8 træspyd.
Sådan tilberedes tandoorimarinerede kyllingespyd med raita
- Skræl ingefæren, og riv den.
- Bland ingefær, presset hvidløg, fløde, 4 tsk. olie, 2 spsk. yoghurt, tomatpuré, Garam Masala, paprika, spidskommen, chilipulver og ½ tsk. salt sammen til en marinade.
- Skær kyllingen i store tern.
- Tilsæt kyllingestykkerne til marinaden, og rør, til de er dækket af marinaden.
- Dæk skålen, og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skrub kartoflerne godt, og skær dem i tykke skiver.
- Kom dem i et ovnfast fad sammen med resten af olien.
- Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
- Drys med salt 5-10 minutter, inden de er færdigstegte.
- Læg 8 træspyd i koldt vand – i ca. 15 minutter.
- Hæld de 2½ dl yoghurt i et kaffefilter, og lad den dryppe af i ca. ½ time.
- Stik kyllingebidderne på spyddene, og læg spyddene på et ildfast fad, og steg dem i 10-15 minutter, til de er gennemstegte.
- Vend evt. spyddene undervejs, og pensl med marinaden.
- Hak mynten groft.
- Riv agurkerne på den grove side af rivejernet.
- Pres væden fra – evt. i et rent viskestykke.
- Hæld yoghurten ud af filteret, og rør den igennem.
- Tilsæt agurk og mynte, og smag til med salt og peber.
- Opbevar raitaen koldt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 2 timer og 40 minutter inkl. marineringstid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1684/401 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 371/88
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Tandoorimarinerede kyllingespyd med raita
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on