Det er lige før, vi får lyst til at tage på svampetur og selv plukke de svampe, der skal i denne suppe med blandede svampe og brødcroutoner, men det er vi nu ikke kyndige nok til, så vi må købe. Brug hvad du kan lide – eller få fat i – en herlig suppe er det i hvert fald.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g friske svampe
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 200 g pastinakker
- 1 spsk. olie
- 7 dl grøntsagsbouillon
- ½ l fløde 4 %
- Saften fra 1 citron
- 1 bdt. bredbladet persille
- 4 skiver grydebrød – eller andet godt brød
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 spsk. græsk yoghurt
Sådan tilberedes suppe med blandede svampe og brødcroutoner
- Rens svampene grundigt, og hak dem groft. Læg 100 g til side.
- Pil løg og hvidløg, og skræl pastinakkerne, og hak det hele groft.
- Varm 2 tsk. olie i gryde, og steg svampene – ikke dem, der er lagt til side – sammen med løg, hvidløg og pastinak i ca. 5 minutter ved middel varme.
- Hæld bouillon og fløde i gryden, og lad det simre i 30 minutter.
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er helt jævn og glat.
- Smag suppen til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Skær de sidste 100 g svampe i mindre stykker.
- Skyl persillen, og hak den groft.
- Steg svampe og persille let i den sidste tsk. olie.
- Rist brødet på en brødrister, til det er meget sprødt og gyldent.
- Skær det i grove tern med en skarp kniv.
- Servér suppen med ristede svampe og persille, brødcroutoner og græsk yoghurt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1724/411 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 60 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 268/64
Protein: 2 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Suppe med blandede svampe og brødcorutoner
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on