Det er lige før, vi får lyst til at tage på svampetur og selv plukke de svampe, der skal i denne suppe med blandede svampe og brødcroutoner, men det er vi nu ikke kyndige nok til, så vi må købe. Brug hvad du kan lide – eller få fat i – en herlig suppe er det i hvert fald.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g friske svampe
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g pastinakker
  • 1 spsk. olie
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • ½ l fløde 4 %
  • Saften fra 1 citron
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • 4 skiver grydebrød – eller andet godt brød
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 spsk. græsk yoghurt

Sådan tilberedes suppe med blandede svampe og brødcroutoner

  1. Rens svampene grundigt, og hak dem groft. Læg 100 g til side.
  2. Pil løg og hvidløg, og skræl pastinakkerne, og hak det hele groft.
  3. Varm 2 tsk. olie i gryde, og steg svampene – ikke dem, der er lagt til side – sammen med løg, hvidløg og pastinak i ca. 5 minutter ved middel varme.
  4. Hæld bouillon og fløde i gryden, og lad det simre i 30 minutter.
  5. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er helt jævn og glat.
  6. Smag suppen til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
  7. Skær de sidste 100 g svampe i mindre stykker.
  8. Skyl persillen, og hak den groft.
  9. Steg svampe og persille let i den sidste tsk. olie.
  10. Rist brødet på en brødrister, til det er meget sprødt og gyldent.
  11. Skær det i grove tern med en skarp kniv.
  12. Servér suppen med ristede svampe og persille, brødcroutoner og græsk yoghurt.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1724/411
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    268/64
    Protein: 2 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med svampe

Svamperisotto

Svamperisotto

Isingfilet med fennikel og svampe

Isingfilet med fennikel og svampe

Farserede portobello

Farserede portobello

Fyldte kartofler med champignoner og karrypasta

Fyldte kartofler med champignoner og karrypasta

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Suppe med blandede svampe og brødcorutoner
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)