Indmad igen! Ja, men denne gang fra kylling – stegt kyllingelever. Smager skønt med tomatsalaten og den bagte kartoffel.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2074/494
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
    40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    358/86
    Protein: 7 g
    Fedt:
    3 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 800 g mellemstore kartofler
  • 3½ dl tykmælk
  • 3 spsk. hakket persille
  • 600 g kyllingelevere
  • ½ tsk. tørret rosmarin
  • 25 g stegemargarine
  • 2 små fed hvidløg
  • 5 tomater
  • 1 rødløg
  • ½ dl persilleduske
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes stegt kyllingelever med tomatsalat og bagt kartoffel:

  1. Skyl og hak persillen.
  2. Bland tykmælk og persille.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Lad dressingen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  5. Tænd ovnen på 225° C.
  6. Skyl og skrub kartoflerne godt.
  7. Halver dem på langs.
  8. Læg kartoflerne med den overskårne side opad i et ovnfast fad.
  9. Drys med salt og peber.
  10. Sæt kartoflerne i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre.
  11. Pil hvidløgene, og hak dem.
  12. Skyl din kylligelever, og fjern evt. hinder.
  13. Tør dem godt, f.eks. med køkkenrulle.
  14. Del de største stykker i to.
  15. Drys med rosmarin, salt og peber.
  16. Lad margarinen blive gylden i en pande, og tilsæt hvidløg og kyllingelevere.
  17. Steg den rensede kyllingelever ved jævn varme i ca. 6 minutter – vend af og til.
  18. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
  19. Pil rødløget, og hak det groft.
  20. Skyl persillen.
  21. Anret tomatbådene taglagt i et  fad sammen med løg, salt, peber og persillekviste, og servér det til den stegte kyllingelever.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!