Indmad igen! Ja, men denne gang fra kylling – stegt kyllingelever. Smager skønt med tomatsalaten og den bagte kartoffel.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2074/494 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 40 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 358/86
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 800 g mellemstore kartofler
- 3½ dl tykmælk
- 3 spsk. hakket persille
- 600 g kyllingelevere
- ½ tsk. tørret rosmarin
- 25 g stegemargarine
- 2 små fed hvidløg
- 5 tomater
- 1 rødløg
- ½ dl persilleduske
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes stegt kyllingelever med tomatsalat og bagt kartoffel:
- Skyl og hak persillen.
- Bland tykmælk og persille.
- Smag til med salt og peber.
- Lad dressingen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skyl og skrub kartoflerne godt.
- Halver dem på langs.
- Læg kartoflerne med den overskårne side opad i et ovnfast fad.
- Drys med salt og peber.
- Sæt kartoflerne i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre.
- Pil hvidløgene, og hak dem.
- Skyl din kylligelever, og fjern evt. hinder.
- Tør dem godt, f.eks. med køkkenrulle.
- Del de største stykker i to.
- Drys med rosmarin, salt og peber.
- Lad margarinen blive gylden i en pande, og tilsæt hvidløg og kyllingelevere.
- Steg den rensede kyllingelever ved jævn varme i ca. 6 minutter – vend af og til.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Pil rødløget, og hak det groft.
- Skyl persillen.
- Anret tomatbådene taglagt i et fad sammen med løg, salt, peber og persillekviste, og servér det til den stegte kyllingelever.