Gammeldaws stegt kylling – dog lavet i ovnen i stedet for i gryde, men persille i numsen, det har den. Når den steges i stegepose, spares du for en del rengøring.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2429/578 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 416/99
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 1 kylling (1.300 g)
- 2-3 bdt. persille (40-50 g)
- 6 gulerødder
- 2 spsk. majsstivelse
- Lidt kulør
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Agurkesalat (ca. 100 g)
- 800 g kartofler
- 400 g ærter
Sådan tilberedes stegt kylling:
- Varm ovnen op til 250° C.
- Rens kyllingen, skyl den godt indvendigt, og skær gumpen af, og hvis der er meget halsskind også en del af dette. Gnid kyllingen med salt udvendig.
- Skyl persillen, og skær evt. grove stilke fra. Kom persillen ind i kyllingen sammen med ½ spsk. salt og et par drys peber. Bind benene sammen, og luk forneden med en kødnål. Fold vingerne om på ryggen.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker.
- Læg kyllingen i en stegepose. Læg gulerødderne ved siden af, og luk for posen. Klip et hul i posen til ”skorsten”. Læg den i et ildfast fad, og stil det midt i ovnen i 1 time.
- Skræl kartoflerne, og læg dem i en gryde med så meget vand, at det lige dækker. Tilsæt salt. Lad kartoflerne koge, til de er møre. Tilsæt ærterne de sidste 5 minutter.
- Bland væden fra den stegte kylling med så meget vand, at der bliver ca. ½ l suppe. Rør majsstivelsen ud i ca. ½ dl koldt vand, og jævn suppen. Tilsæt lidt kulør, så sovsen bliver brun. Smag til med salt og peber.
- Skrab persillen ud af den stegte kylling, og klip kyllingen i mindre stykker med en fjerkræsaks (eller skær den med en kniv).
Dommen:
Filip: yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Louise: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Kan man bytte kyllingen i en stegeso af glas.
Mvh Nete
Hej Nete
Ja, det kan man da nok godt.:)
Beate