Vi laver altid madplan, men nogle gange bliver den ikke overholdt, fordi vi finder et eller andet i grøntsagskurven eller køleskabet, som skal bruges nu og her – for som I ved, så hader vi madspild. Denne veganske tomatsauce – som nok nærmere er en sovs – blev til på denne måde.

Det er ikke altid de improviserede retter, bliver lige så lækre som den her, men det sker faktisk forbavsende tit. Summa summarum resterne var en rå rødbede, lidt friske – eller de havde været – champignoner og en rød chilipeber. Men andre rodfrugter eller grøntsager kan naturligvis også bruges.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2036/485
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat:
     67 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     383/81
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 2 forårsløg
  • 100 g champignoner
  • 1 rød chilipeber
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 rå rødbede (ca. 110 g)
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 spsk. olie
  • 1 ds. flåede tomater
  • 150 g tørret pasta
  • Lidt tørrede krydderurter efter eget valg – oregano, basilikum eller lignende
  • 2 spsk. revet ost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes vegansk tomatsauce:

  1. Skær roden af forårsløgene væk, og skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver – gem evt. lidt af toppen til pynt.
  2. Skyl champignonerne, skær roden væk, og skær champignonerne i skiver.
  3. Skyl chilien, og skær den i tynde skiver – om du vil fjerne kernerne er en smagssag.
  4. Fjern skallen på hvidløgsfeddene, og hak feddene groft.
  5. Skræl rødbede og gulerod, og riv både rødbede og gulerod.
  6. Pil løget, og skær det i skiver.
  7. Sæt vandet over til pastaen, og kog den efter anvisningen, men bare lige et par minutter mindre.
  8. Varm olien i en dyb stegepande, og svits løg og hvidløg heri.
  9. Tilsæt chili, rødbede og gulerod, og lad det hele svitse i fem minutters tid.
  10. Tilsæt forårsløg og champignoner.
  11. Bland, og tilsæt de flåede tomater og krydderurterne.
  12. Lad det hele simre i 5-10 minutter, til pastaen er kogt.
  13. Hæld vandet fra pastaen, og vend pastaen i den veganske tomatsauce, og lad den koge de sidste par minutter, til pastaen er perfekt.
  14. Servér vegansk tomatsauce med lidt revet ost.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!