Gammeldaws stegt kylling – dog lavet i ovnen i stedet for i gryde, men persille i numsen, det har den. Når den steges i stegepose, spares du for en del rengøring.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2429/578
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 416/99
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 1 kylling (1.300 g)
  • 2-3 bdt. persille (40-50 g)
  • 6 gulerødder
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Lidt kulør
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Agurkesalat (ca. 100 g)
  • 800 g kartofler
  • 400 g ærter

Sådan tilberedes stegt kylling:

  1. Varm ovnen op til 250° C.
  2. Rens kyllingen, skyl den godt indvendigt, og skær gumpen af, og hvis der er meget halsskind også en del af dette. Gnid kyllingen med salt udvendig.
  3. Skyl persillen, og skær evt. grove stilke fra. Kom persillen ind i kyllingen sammen med ½ spsk. salt og et par drys peber. Bind benene sammen, og luk forneden med en kødnål. Fold vingerne om på ryggen.
  4. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker.
  5. Læg kyllingen i en stegepose. Læg gulerødderne ved siden af, og luk for posen. Klip et hul i posen til ”skorsten”. Læg den i et ildfast fad, og stil det midt i ovnen i 1 time.
  6. Skræl kartoflerne, og læg dem i en gryde med så meget vand, at det lige dækker. Tilsæt salt. Lad kartoflerne koge, til de er møre. Tilsæt ærterne de sidste 5 minutter.
  7. Bland væden fra den stegte kylling med så meget vand, at der bliver ca. ½ l suppe. Rør majsstivelsen ud i ca. ½ dl koldt vand, og jævn suppen. Tilsæt lidt kulør, så sovsen bliver brun. Smag til med salt og peber.
  8. Skrab persillen ud af den stegte kylling, og klip kyllingen i mindre stykker med en fjerkræsaks (eller skær den med en kniv).

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Louise: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!