Rugmelspaneret fiskefilet smager bare dejligt, og blomkålen med de ristede sesamfrø smager godt til stegt fisk. Og så tager det kun ½ times tid at tilberede stegt fisk med blomkål og ristet sesam.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g rødspættefileter
  • 1 dl rugmel
  • 2 tsk. tandoori eller lignende krydderi
  • Lidt olie til stegning
  • 1 kg blomkål
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili – evt. tørret
  • 2 tsk. revet ingefær
  • ½ tsk. ristet sesamolie
  • 2 tsk. sojasauce – plus lidt til servering
  • Lidt frisk koriander
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes stegt fisk med blomkål og ristet sesam

  1. Halver løget, og skær det i tynde skiver.
  2. Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver.
  3. Skær chilien over og fjern kerner og ribber, og skær chilien i tynde skiver.
  4. Bræk blomkålen i små pæne buketter.
  5. Læg dem i en skål, dæk med koldt vand, og lad dem stå.
  6. Bland rugmel med tandoori, og krydr med salt og peber.
  7. Vend fiskefileterne i melblandingen.
  8. Rist sesamfrøene på en lille tør stegepande, til de er sprøde og dufter.
  9. Tag dem af panden, og stil dem til side.
  10. Varm solsikkeolien op i en wok, og steg løget, til det er gyldent.
  11. Tilsæt hvidløg, chili og revet ingefær, og steg 1 minuts tid, mens du rører.
  12. Hæld vandet fra blomkålsbuketterne.
  13. Kom blomkålsbuketterne og 1 dl vand i wokken.
  14. Lad det hele simre under omrøring, til buketterne tager farve i kanten – det varer 5-10 minutter. Tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis det begynder at brænde på.
  15. Steg fisken i lidt olie på en pande.
  16. Tilsæt sesamfrø, sesamolie, sojasauce og hakket koriander til blomkålen.
  17. Server stegt fisk med korianderkviste og ekstra sojasauce.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1407/335
  • Energifordeling:
    Protein: 43 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 27 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    306/73
    Protein: 8 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 4 g

Andre opskrifter med lever

Tandoori turkey og agurkeraita

Tandoori turkey og agurkeraita

Kylling med jordskok-avocadosalat med kaviar

Kylling med jordskok-avocadosalat med kaviar

Hot and sweet wokret

Hot and sweet wokret

Tandooripaneret rødtunge med æbleraita

Tandooripaneret rødtunge med æbleraita

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Stegt fisk med blomkål og ristet sesam
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)