Rugmelspaneret fiskefilet smager bare dejligt, og blomkålen med de ristede sesamfrø smager godt til stegt fisk. Og så tager det kun ½ times tid at tilberede stegt fisk med blomkål og ristet sesam.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g rødspættefileter
- 1 dl rugmel
- 2 tsk. tandoori eller lignende krydderi
- Lidt olie til stegning
- 1 kg blomkål
- 1 dl vand
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 spsk. solsikkeolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili – evt. tørret
- 2 tsk. revet ingefær
- ½ tsk. ristet sesamolie
- 2 tsk. sojasauce – plus lidt til servering
- Lidt frisk koriander
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes stegt fisk med blomkål og ristet sesam
- Halver løget, og skær det i tynde skiver.
- Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver.
- Skær chilien over og fjern kerner og ribber, og skær chilien i tynde skiver.
- Bræk blomkålen i små pæne buketter.
- Læg dem i en skål, dæk med koldt vand, og lad dem stå.
- Bland rugmel med tandoori, og krydr med salt og peber.
- Vend fiskefileterne i melblandingen.
- Rist sesamfrøene på en lille tør stegepande, til de er sprøde og dufter.
- Tag dem af panden, og stil dem til side.
- Varm solsikkeolien op i en wok, og steg løget, til det er gyldent.
- Tilsæt hvidløg, chili og revet ingefær, og steg 1 minuts tid, mens du rører.
- Hæld vandet fra blomkålsbuketterne.
- Kom blomkålsbuketterne og 1 dl vand i wokken.
- Lad det hele simre under omrøring, til buketterne tager farve i kanten – det varer 5-10 minutter. Tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis det begynder at brænde på.
- Steg fisken i lidt olie på en pande.
- Tilsæt sesamfrø, sesamolie, sojasauce og hakket koriander til blomkålen.
- Server stegt fisk med korianderkviste og ekstra sojasauce.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1407/335 - Energifordeling:
Protein: 43 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 27 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 306/73
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 4 g
Informationer
Opskriftens navn
Stegt fisk med blomkål og ristet sesam
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Det ser virkeligt lækkert ud, nu får jeg helt lyst til fisk
Hej Rasmus
Det smager også lige så lækkert, som det ser ud.
De bedste hilsner
Beate
DropSlankekuren