Nej, det er ikke en and… eller… jo det er det. Stegt andebryst med glaserede rødløg. Husk, det må gerne være rosastegt, hvis du/I kan lide det. Lækkert, lækkert med lækkert på.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 320 g perlebyg (ca. 4 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • 10 g stegemargarine
  • 5 rødløg
  • 1 dl balsamicoeddike
  • 1 spsk. rørsukker
  • 250 g hytteost med grillet peber (Karolines Køkken)
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes stegt andebryst med glaserede rødløg

  1. Skyl perlebyggen, og kom den i en gryde med vandet tilsat salt – vi bruger hjemmelavet urtesalt, men almindeligt salt kan sagtens bruges.
  2. Kog byggen ved svag varme og under låg i ca. 12 minutter – tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den er ved at koge tør.
  3. Tag gryden af varmen, og lad byggen trække, stadig under låg, i ca. 12 minutter.
  4. Fjern eventuelle rester af fjer, og rids skindet på dit andebryst.
  5. Drys med salt og peber.
  6. Læg dit andebryst med skindsiden nedad i en kold pande, og skru op til kraftig varme.
  7. Steg i ca. 3 minutter, eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 minutter.
  8. Vend brystet, og steg kødsiden ved svag varme i ca. 10 minutter.
  9. Skær rødløgene både – gem ca. ½ løg til pynt.
  10. Smelt margarinen i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  11. Svits løgene ved kraftig varme i ca. 2 minutter.
  12. Tilsæt eddike og sukker og lidt salt og peber.
  13. Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 10 minutter.
  14. Tag låget af gryden, og kog løgene ved kraftig varme i ca. 1 minut, eller til eddiken er fordampet.
  15. Vend den varme perlebyg med hytteost, og persille (gem lidt til pynt).
  16. Skær det stegte andebryst i tynde skiver lige inden serveringen.
  17. Pynt med bredbladet persille og hakket rødløg.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2125/506
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 12 %
    Kulhydrat: 69 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    428/102
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 17 g

Andre opskrifter med perlebyg

Svampebygotto

Svampebygotto

Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg

Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Stegt andebryst med glaserede rødløg
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)