Nej, det er ikke en and… eller… jo det er det. Stegt andebryst med glaserede rødløg. Husk, det må gerne være rosastegt, hvis du/I kan lide det. Lækkert, lækkert med lækkert på.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 320 g perlebyg (ca. 4 dl)
- 4 dl vand
- 1 andebryst (ca. 300 g)
- 10 g stegemargarine
- 5 rødløg
- 1 dl balsamicoeddike
- 1 spsk. rørsukker
- 250 g hytteost med grillet peber (Karolines Køkken)
- 1 dl grofthakket bredbladet persille
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes stegt andebryst med glaserede rødløg
- Skyl perlebyggen, og kom den i en gryde med vandet tilsat salt – vi bruger hjemmelavet urtesalt, men almindeligt salt kan sagtens bruges.
- Kog byggen ved svag varme og under låg i ca. 12 minutter – tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den er ved at koge tør.
- Tag gryden af varmen, og lad byggen trække, stadig under låg, i ca. 12 minutter.
- Fjern eventuelle rester af fjer, og rids skindet på dit andebryst.
- Drys med salt og peber.
- Læg dit andebryst med skindsiden nedad i en kold pande, og skru op til kraftig varme.
- Steg i ca. 3 minutter, eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 minutter.
- Vend brystet, og steg kødsiden ved svag varme i ca. 10 minutter.
- Skær rødløgene både – gem ca. ½ løg til pynt.
- Smelt margarinen i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løgene ved kraftig varme i ca. 2 minutter.
- Tilsæt eddike og sukker og lidt salt og peber.
- Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 10 minutter.
- Tag låget af gryden, og kog løgene ved kraftig varme i ca. 1 minut, eller til eddiken er fordampet.
- Vend den varme perlebyg med hytteost, og persille (gem lidt til pynt).
- Skær det stegte andebryst i tynde skiver lige inden serveringen.
- Pynt med bredbladet persille og hakket rødløg.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2125/506 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 69 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 428/102
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 17 g
Informationer
Opskriftens navn
Stegt andebryst med glaserede rødløg
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on