Sprød rødfisk på hvidkålsbund kunne såmænd lige så godt være sprød rødfisk på rødkål eller spidskål. Det afhænger helt af årstiden og din smag.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2131/507 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 40 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 338/81
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 600 g rødfisk med skind
- 800 g hvidkål
- 4 skalotteløg
- 3 spsk. jordnødde- eller rapsolie
- 4 tsk. hakket ingefær
- 3 bladselleri
- 2 fed hvidløg
- 500 g gulerødder
- 2 dl hønsebouillon
- 2 tsk. hele korianderfrø
- Revet skal af 1 citron
- 200 g majs
- 1 porre
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes sprød rødfisk på hvidkålsbund:
- Skær fisken i mindre stykker, og drys dem let med salt, og stil fisken til side i køleskabet, til den skal steges.
- Skær kålen i tynde strimler, og læg den i en skål med salt, overhæld med kogende vand, og rør rundt. Lad kålen stå 10 minutter.
- Hak skalotteløg, ingefær og bladselleri, og sautér det i 1 tsk. af olien, uden at det tager farve.
- Skræl gulerødderne, skær dem i tern, kom dem i retten, og vend det hele sammen et par minutter.
- Tilsæt korianderfrø, revet citronskal og bouillon, og kog igennem 2-3 minutter.
- Snit porren fint.
- Tilsæt majs og fintsnittet porre, varm akkurat igennem, og smag til.
- Varm 2 spsk. af olien op på en hed pande, og læg fiskestykkerne i med skindsiden nedad.
- Steg 1 minut, tryk dem let ned under bruningen.
- Skru ned, og steg videre for lavt blus, til skindsiden er stegt sprød, og kødet begynder at blive fast i kanten.
- Skru op ½ minut, vend fisken, skru ned, og lad den stege ½-1 minut på kødsiden.
- Hæld vandet fra kålen, dryp godt af, og kom den i en gryde med 2 tsk. olie.
- Varm akkurat igennem, og krydr godt.
- Anret den sprøde rødfisk oven på kål og grøntsager.
Dommen: