Kartoffelsalaten er en virkelig delikatesse når den tilberedes af nye kartofler, men gamle kan også sagtens anvendes. Her får en sprød rødfisk.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1661/396
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat:
    45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    376/90
    Protein: 8 g
    Fedt:
    2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 800 g kartofler – gerne nye
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ bdt. timian
  • ½ bdt. purløg
  • 1 usprøjtet citron
  • 200 g rygeost, 5+
  • 600 g rødfiskefilet med skind
  • 1 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 små majskolber
  • 1 tsk. sukker
  • 4 tsk. margarine

Sådan tilberedes sprød rødfisk med søde majs og kartoffelsalat med rygeost:

  1. Skrub kartoflerne,  skær dem i passende stykker, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Skær rødfisken i mindre stykker, og drys dem let med salt, og stil fisken i køleskabet, til den skal steges.
  3. Hak krydderurterne, og riv citronskallen fint.
  4. Kog majskolberne i rigeligt vand tilsat sukker og lidt salt i ca. 10 minutter til de er møre.
  5. Varm olien op, og læg fiskestykkerne i med skindsiden nedad.
  6. Steg 1 minut, tryk dem let ned under bruningen.
  7. Skru ned, og steg videre for lavt blus, til skindsiden er stegt sprød, og kødet begynder at blive fast i kanten.
  8. Skru op ½ minut, vend fisken, skru ned igen, og lad fisken stege ½-1 minut på kødsiden.
  9. Læg de varme kartofler i et fad, og top med rygeost, krydderurter og citronskal.
  10. Krydr med salt og peber.
  11. Servér fisken med kartoffelsalaten og majskolber der smøres med lidt margarine.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!