Kartoffelsalaten er en virkelig delikatesse når den tilberedes af nye kartofler, men gamle kan også sagtens anvendes. Her får en sprød rødfisk.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1661/396 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 45 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 376/90
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 800 g kartofler – gerne nye
- 1 håndfuld bredbladet persille
- ½ bdt. timian
- ½ bdt. purløg
- 1 usprøjtet citron
- 200 g rygeost, 5+
- 600 g rødfiskefilet med skind
- 1 spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 små majskolber
- 1 tsk. sukker
- 4 tsk. margarine
Sådan tilberedes sprød rødfisk med søde majs og kartoffelsalat med rygeost:
- Skrub kartoflerne, skær dem i passende stykker, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skær rødfisken i mindre stykker, og drys dem let med salt, og stil fisken i køleskabet, til den skal steges.
- Hak krydderurterne, og riv citronskallen fint.
- Kog majskolberne i rigeligt vand tilsat sukker og lidt salt i ca. 10 minutter til de er møre.
- Varm olien op, og læg fiskestykkerne i med skindsiden nedad.
- Steg 1 minut, tryk dem let ned under bruningen.
- Skru ned, og steg videre for lavt blus, til skindsiden er stegt sprød, og kødet begynder at blive fast i kanten.
- Skru op ½ minut, vend fisken, skru ned igen, og lad fisken stege ½-1 minut på kødsiden.
- Læg de varme kartofler i et fad, og top med rygeost, krydderurter og citronskal.
- Krydr med salt og peber.
- Servér fisken med kartoffelsalaten og majskolber der smøres med lidt margarine.