Lækkert, lækkert, lækkert. “Spinatbøf uden kød? Det kan man da ikke”. Jo, man kan, men det er nok ikke en ret der bliver serveret hos Elisabeth i dag hvor hun har sit eget køkken
Husk hvis du vil varme eventuelle rester at overholde visse forholdsregler så du ikke risikerer at blive syg af at spise dem. Læs min lille guide til hvordan du genopvarmer spinat.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2058/490 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 10 %
Kulhydrat: 79 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 455/108
Protein: 3 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 21 g
Ingredienser:
- 175 g frossen spinat
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 500 g kogte kartofler
- 100 g rasp
- 1-2 æggehvider – afhængig af størrelse
- Frisk, revet muskat
- 2 skalotteløg
- 2 røde peberfrugter
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 4 dl grøntsagsbouillon
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 3 dl ris
Sådan tilberedes spinatbøf med peberfrugtsauce og ris:
- Giv spinaten et opkog, og lad den dryppe godt af.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Hak løg og hvidløg fint, og svits dem i en gryde i ca. 3 minutter, uden at det tager farve.
- Tilsæt spinat. Drys med revet muskat, salt og peber.
- Mos kartoflerne, og rør dem i spinatblandingen.
- Tilsæt rasp – gem et par skefulde til panering – og sammenpisket æggehvide.
- Form massen til 8 runde bøffer.
- Skær skalotteløg og peberfrugt i små tern, og svits dem i lidt olie.
- Tilsæt balsamico, og lad det koge ind.
- Tilsæt bouillon, og lad det koge mørt i ca. 10 minutter.
- Blend saucen til den bliver glat, giv den et opkog, og smag til med salt og peber.
- Vend bøfferne i rasp, og steg dem gyldne i olie.
- Servér dem med ris og saucen.
Dommen: