Oprindelig er spaghetti carbonara en italiensk ret, der indeholder kogt spaghetti og saltet, krydret bacon (ikke røget) – rullet sammen til en stor pølse og skåret i tynde skiver – med revet fåreost på toppen. Vi har tilføjet lidt ekstra grøntsager og ændret lidt på ost og bacon.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2370/564
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat:
     54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     735/176
    Protein: 8 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 22 g

Ingredienser:

  • 200 g spinat
  • 2 porrer
  • 150 g baconstykke
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g spaghetti – gerne fuldkornsspaghetti
  • 2 æg
  • 1 dl svinebouillon
  • 50 g salattern (feta)
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes spaghetti carbonara med mere:

  1. Skyl spinaten, og slyng den tør, eller lad den dryppe godt af i et dørslag.
  2. Skyl porrerne grundigt, og skær dem i ringe, og lad dem dryppe af i en sigte.
  3. Skær baconen i strimler eller tern.
  4. Rist baconen på en tør pande sammen med porrer og presset hvidløg, til baconen er sprød.
  5. Kog spaghettien som angivet på emballagen.
  6. Tilsæt spinaten til spaghettien et minuts tid, før pastaen er færdig.
  7. Hæld vandet fra spaghetti og spinat, og kom den på panden med bacon og porrer.
  8. Bland godt.
  9. Pisk æggene sammen med bouillon, hæld det i spaghettien, og vend forsigtigt rundt.
  10. Varm nu den lækre spaghetti carbonara op ved svag varme, og rør forsigtigt i den, til den har en cremet konsistens.
  11. Mos salatternene med en gaffel.
  12. Smag den varme spaghetti carbonara til med salt og peber, og servér den med de mosede salattern.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”