Oprindelig er spaghetti carbonara en italiensk ret, der indeholder kogt spaghetti og saltet, krydret bacon (ikke røget) – rullet sammen til en stor pølse og skåret i tynde skiver – med revet fåreost på toppen. Vi har tilføjet lidt ekstra grøntsager og ændret lidt på ost og bacon.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2370/564 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 54 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 735/176
Protein: 8 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 22 g
Ingredienser:
- 200 g spinat
- 2 porrer
- 150 g baconstykke
- 2 fed hvidløg
- 400 g spaghetti – gerne fuldkornsspaghetti
- 2 æg
- 1 dl svinebouillon
- 50 g salattern (feta)
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes spaghetti carbonara med mere:
- Skyl spinaten, og slyng den tør, eller lad den dryppe godt af i et dørslag.
- Skyl porrerne grundigt, og skær dem i ringe, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Skær baconen i strimler eller tern.
- Rist baconen på en tør pande sammen med porrer og presset hvidløg, til baconen er sprød.
- Kog spaghettien som angivet på emballagen.
- Tilsæt spinaten til spaghettien et minuts tid, før pastaen er færdig.
- Hæld vandet fra spaghetti og spinat, og kom den på panden med bacon og porrer.
- Bland godt.
- Pisk æggene sammen med bouillon, hæld det i spaghettien, og vend forsigtigt rundt.
- Varm nu den lækre spaghetti carbonara op ved svag varme, og rør forsigtigt i den, til den har en cremet konsistens.
- Mos salatternene med en gaffel.
- Smag den varme spaghetti carbonara til med salt og peber, og servér den med de mosede salattern.