En lidt anderledes måde at lave skinkeschnitzler på, men den er bestemt værd at ofre tid på. Den smager virkelig lækkert. Smagssammensætningen er som en eksplosion i munden. Og rygeosten sætter lige prikken over i’et.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1703/406 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 303/72
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 450 g frossen, helbladet spinat, optøet
- 1 bdt. persille
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. revet citronskal
- 1 spsk. olivenolie
- 3 skinkeschnitzler
- 1 pære
- ½ fennikel
- 3 spsk. rygeost 5+
- 1 gulerod
- (4 stk. bagepapir til indpakning)
Tilbehør:
- 3 spsk. græsk yoghurt, maks. 2 %
- 600 g kartofler
Sådan tilberedes skinkeschnitzel på spinatbund:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl og hak persillen.
- Pil og hak hvidløg.
- Riv citronskal.
- Bland persille, hvidløg og citronskal med olie, salt og peber.
- Bank evt. skinkeschnitzlerne let.
- Vend dem i persilleblandingen, og rul dem.
- Skyl pæren (skræl den, hvis skrællen er grov), fjern skroget, og skær pæren i tern.
- Skræl guleroden, og skær den i tern.
- Skyl og rens fenniklen, og skær den i tern.
- Bland terningerne fra grøntsager og pære med resten af persilleblandingen.
- Pres spinaten for væde.
- Fordel spinaten på de 4 stykker bagepapir.
- Læg 1 spsk. rygeost på hver.
- Fordel blandingen af pære og grøntsager herover.
- Sæt til sidst en sammenrullet skinkeschnitzel på højkant på hver.
- Luk papiret om skinkeschnitzel og grøntsager.
- Sæt pakkerne i ovnen i 35-40 minutter.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Servér skinkeschnitzlerne med kartofler og en skefuld græsk yoghurt.
Sådan genopvarmes spinat og persille
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”