Inden vi – forhåbentligt snart – træder ind i grillsæsonen, skal vi lave have brugt lidt af vores kål. Kålgryde med det hele har både ris, pasta, rodfrugter og kål. Så er man godt dækket ind med sunde sager.

    • Kategori: Hovedret
    • Antal: 4 personer
    • Tilberedning: 35 minutter
    • Fryseegnet: Ja
    • Pr. person:
      KJ/Kcal:
       2195/523
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 59 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    316/75
    Protein: 5 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g mager oksefars
  • 1 lille spidskål (ca. 600 g)
  • 5 gulerødder
  • 5 kartofler
  • 2 løg
  • 100 g penne
  • 100 g ris
  • 1 tsk. stærk karry
  • 1 spsk. paprika
  • ½ l vand
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kålgryde med det hele:

  1. Brun farsen i en gryde uden tilsætning af fedtstof.
  2. Snit spidskålen, og kom det i gryden.
  3. Skræl kartofler, gulerødder og løg, og skær det i mindre dele. Kom det i gryden.
  4. Tilsæt karry og paprika.
  5. Tilsæt vand, penne og ris.
  6. Smag den varme kålgryde til med salt og peber, når kartofler og gulerødderne er møre.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!