Sprød fisk og lækkert tilbehør. Det smager skønt. Meget mere er der ikke at sige om det.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1625/387
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 360/86
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl kogende vand
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2½ spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk persille
  • ½ tsk. chilipulver
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. allehånde
  • 600 g kullerfilet med skind
  • 1 skalotteløg
  • ½ bdt. purløg
  • 1½ dl fløde, 4 %
  • ½ dl minimælk
  • 200 g blandede svampe
  • 2 dl hønsebouillon
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes skindstegt kullerfilet med svampesauce og bulgursalat:

  1. Læg bulguren i en sigte, og skyl den i koldt vand.
  2. Hæld den i en skål, og hæld det kogende vand over.
  3. Lad det trække i ½ time. Rør en gang imellem med en gaffel.
  4. Ordn imens svampene, og svits dem i en gryde til væden er fordampet.
  5. Tilsæt fløde og mælk, og lad det koge ind til det får en cremet konsistens.
  6. Rids skindsiden af fisken med en skarp kniv.
  7. Steg fisken på skindsiden i 1 spsk. olie i ca. 3-5 minutter.
  8. Tag fileterne af blusset, og lad dem hvile i yderligere 2 minutter inden servering.
  9. Hak skalotteløget fint.
  10. Hak løg og peberfrugt.
  11. Hak persillen.
  12. Tilsæt skalotteløg og klippet purløg til saucen, og smag til med salt og peber.
  13. Bland citronsaft, 1½ spsk. olie, persille, presset hvidløg, chilipulver og allehånde til en dressing.
  14. Vend bulgur, løg og peberfrugt i dressingen, og smag til.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!