Sprød fisk og lækkert tilbehør. Det smager skønt. Meget mere er der ikke at sige om det.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1625/387 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 41 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 360/86
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 2 dl bulgur
- 4 dl kogende vand
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 2½ spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. frisk persille
- ½ tsk. chilipulver
- 2 spsk. citronsaft
- ½ tsk. allehånde
- 600 g kullerfilet med skind
- 1 skalotteløg
- ½ bdt. purløg
- 1½ dl fløde, 4 %
- ½ dl minimælk
- 200 g blandede svampe
- 2 dl hønsebouillon
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes skindstegt kullerfilet med svampesauce og bulgursalat:
- Læg bulguren i en sigte, og skyl den i koldt vand.
- Hæld den i en skål, og hæld det kogende vand over.
- Lad det trække i ½ time. Rør en gang imellem med en gaffel.
- Ordn imens svampene, og svits dem i en gryde til væden er fordampet.
- Tilsæt fløde og mælk, og lad det koge ind til det får en cremet konsistens.
- Rids skindsiden af fisken med en skarp kniv.
- Steg fisken på skindsiden i 1 spsk. olie i ca. 3-5 minutter.
- Tag fileterne af blusset, og lad dem hvile i yderligere 2 minutter inden servering.
- Hak skalotteløget fint.
- Hak løg og peberfrugt.
- Hak persillen.
- Tilsæt skalotteløg og klippet purløg til saucen, og smag til med salt og peber.
- Bland citronsaft, 1½ spsk. olie, persille, presset hvidløg, chilipulver og allehånde til en dressing.
- Vend bulgur, løg og peberfrugt i dressingen, og smag til.
Dommen:
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Skyl bulguren.
- Hæld kogende vand over.
- Klargør svampene.
- Tilsæt fløde og mælk, når væden er fordampet.
- Hak løg og peberfrugt.
- Hak persillen.
- Rids fileterne, og steg dem.
- Tilsæt skalotteløg.
- Tilsæt klippet purløg.
- Bland citronsaft, olie, presset, hvidløg, chilipulver, allehånde og persille til en dressing.
- Vend bulgur, løg og peberfrugt i dressingen.