En Gunnar og Minna-ret: “Fisk på 15 minutter, det er der ingen ben i!” – og så er det ikk’ så ringe endda.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2441/581 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 519/124
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 16 g
Ingredienser:
- 600 g sejfilet
- 500 g frisk båndpasta
- 15 cherrytomater
- 4 gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 4 spsk. grøn pesto
- Purløg
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 2 hjemmelavede
naanbrød
Sådan tilberedes sej med pesto og pasta:
- Sæt vand over til pasta.
- Skær fisken i grove stykker og gulerødderne i stave.
- Kog fisk og gulerødder i 2-4 minutter i ca. ½ liter vand tilsat olivenolie. Tag gryden af varmen, og lad den stå, mens pastaen gøres færdig.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Skyl tomaterne, skær dem i halve, og læg dem i en skål sammen med pestoen. Løft fisken og gulerødderne fra gryden med en hulske over i skålen og til sidst den afdryppede pasta.
- Vend forsigtigt retten sammen. Smag til med salt og peber, og drys med klippet purløg.
- Servér med naanbrød.
Dommen: