Svhnitzler smager godt, kan tilberedes på mange måder og serveres med en meget forskelligt tilbehør – som f.eks. her, hvor du får opskriften på schnitzler på bund af rodfrugter.
Personer
Minutter
Rodfrugter er en ret overset grøntsag i mange hjem. Og det er synd for de er fantastisk sunde, og de smager herligt, men ja, det tager da lidt tid at rengøre/klargøre dem, men de er bestemt det værd, så bare kom i gang.
Ingredienser
- 1 pastinak
- 150 g jordskokker (renset vægt)
- 3 gulerødder
- 500 g kartofler
- 2 porrer
- 1 fennikel
- 2 løg
- 4 skinkeschnitzler
- 3 dl grøntsagsboullion
- Herbes de Provence
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes schnitzler på bund af rodfrugter
- Ordn pastinak, jordskokker, gulerødder og kartofler, og skær dem i store tern.
- Kog dem i 15-20 minutter.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Ordn porre, fennikel og løg, og skær dem i mindre stykker.
- Brun porre, fennikel og løg på panden, og krydr med Herbes de Provence.
- Brun schnitzlerne, og krydr med salt, peber og lidt Herbes de Provence.
- Hæld vandet fra grøntsagerne, og hæld dem over i et stort ildfast fad.
- Hæld de stegte grøntsager i det ovnfaste fad, og vend indholdet i fadet rundt, så de kogte og stegte grønsager blandes.
- Læg de brunede schnitzler oven på.
- Sæt retten i ovnen i 45 minutter eller til grøntsagerne er møre, og schnitzlerne gennemstegte.
- Spæd op med grøntsagsbouillon undervejs, for at retten ikke bliver tør.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1495/356 - Energifordeling:
Protein: 39 %
Fedt: 10 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 265/63
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g