Rodfrugter er desværre en ret overset grøntsag. Og det er synd for de er fantastisk sunde, og de smager herligt, men ja, det tager da lidt tid at rengøre/klargøre dem, men de er bestemt det værd, så bare kom i gang.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1495/356
  • Energifordeling:
    Protein: 39 %
    Fedt:
     10 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 265/63
    Protein: 6 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 1 pastinak
  • 150 g jordskokker (renset vægt)
  • 3 gulerødder
  • 500 g kartofler
  • 2 porrer
  • 1 fennikel
  • 2 løg
  • 4 skinkeschnitzler
  • 3 dl grøntsagsboullion
  • Herbes de Provence
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes schnitzler på bund af rodfrugter:

  1. Ordn pastinak, jordskokker, gulerødder og kartofler, og skær dem i store tern.
  2. Kog dem i 15-20 minutter.
  3. Tænd ovnen på 200° C.
  4. Ordn porre, fennikel og løg, og skær dem i mindre stykker.
  5. Brun porre, fennikel og løg på panden, og krydr med Herbes de Provence.
  6. Brun schnitzlerne, og krydr med salt, peber og lidt Herbes de Provence.
  7. Hæld vandet fra grøntsagerne, og hæld dem over i et stort ildfast fad.
  8. Hæld de stegte grøntsager i det ovnfaste fad, og vend indholdet i fadet rundt, så de kogte og stegte grønsager blandes.
  9. Læg de brunede schnitzler oven på.
  10. Sæt retten i ovnen i 45 minutter eller til grøntsagerne er møre, og schnitzlerne gennemstegte.
  11. Spæd op med grøntsagsbouillon undervejs, for at retten ikke bliver tør.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Louise: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!