En dejlig frisk ret, hvor det er nemt at udskifte grøntsagerne, så de passer til årstiden, eller hvad man kan lide. I stedet for schnitzler kan du også servere stort set hvad som helst til – Bøf, koteletter, et stykke kogt eller stegt kylling, farsbrød… you name it.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2264/539
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 501/119
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydra: 18 g

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 1 broccoli
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • ca. 2 tsk. majsstivelse
  • 1 bdt. forårsløg
  • 4 skinkeschnitzler

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes schnitzler med svitsede grøntsager:

  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Pil og snit løget fint, skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave, og del broccolien i buketter.
  3. Svits løg, gulerødder og broccoli i olie.
  4. Tilsæt bouillon, tomatpuré, sukker og æblecidereddike.
  5. Lad det simre, til grøntsagerne er møre.
  6. Krydr schnitzlerne med salt og peber.
  7. Brun, og steg dem 3-4 minutter på hver side på en pande uden tilsætning af fedtstof.
  8. Jævn sovsen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Snit forårsløgene, og vend dem i retten.
  11. Servér de varme schnitzler med ris og grøntsager.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!