Lækre sandwich med lækkert fyld. Til madpakken eller skovturen måske. Mosen kan også bruges til at dyppe grøntsager i. Opskriften kan bruges til alle slags bønner og linser.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 16 stk.
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal: 
    298/71
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat:
     60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     900/214
    Protein: 9 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 32 g

Ingredienser:

  • 16 skiver groft sandwichbrød
  • 1 rødløg
  • Ca. ½ agurk
  • Lidt brøndkarse eller grønsalat
  • 125 g tørrede gule ærter (flækærter)
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ dl yoghurt naturel, 0,1 %
  • ½ tsk. akaciehonning
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes sandwich med flækærtemos:

  1. Skyl de tørrede ærter, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker ca. 1/3 over ærterne.
  2. Bring ærterne i kog, og kog dem ved svag varme til de er møre – 40-45 minutter.
  3. Hæld eventuelt overskydende vand fra.
  4. Blend ærterne groft med olie, yoghurt, honning, citronsaft, salt og peber. Smag til.
  5. Fordel mosen på brødskiverne, og smør den jævnt ud.
  6. Skær agurken i skiver, og fordel skiverne på halvdelen af brødene.
  7. Drys med lidt brøndkarse eller salat revet i mindre stykker på de samme 8 skiver brød.
  8. Skær løget i skiver, og læg 2-3 ringe på hver af de 8 skiver.
  9. Læg de andre 8 skiver oven på, og klem let sammen.
  10. Skær sandwichene over diagonalt.
  11. Pak evt. dine sandwich med flækærtemos i husholdningsfilm, og stil dem på køl.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!