Lækre sandwich med lækkert fyld. Til madpakken eller skovturen måske. Mosen kan også bruges til at dyppe grøntsager i. Opskriften kan bruges til alle slags bønner og linser.
- Kategori: Frokost
- Antal: 16 stk.
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 298/71 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 60 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 900/214
Protein: 9 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 32 g
Ingredienser:
- 16 skiver groft sandwichbrød
- 1 rødløg
- Ca. ½ agurk
- Lidt brøndkarse eller grønsalat
- 125 g tørrede gule ærter (flækærter)
- 2 spsk. olivenolie
- ½ dl yoghurt naturel, 0,1 %
- ½ tsk. akaciehonning
- 1 spsk. citronsaft
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes sandwich med flækærtemos:
- Skyl de tørrede ærter, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker ca. 1/3 over ærterne.
- Bring ærterne i kog, og kog dem ved svag varme til de er møre – 40-45 minutter.
- Hæld eventuelt overskydende vand fra.
- Blend ærterne groft med olie, yoghurt, honning, citronsaft, salt og peber. Smag til.
- Fordel mosen på brødskiverne, og smør den jævnt ud.
- Skær agurken i skiver, og fordel skiverne på halvdelen af brødene.
- Drys med lidt brøndkarse eller salat revet i mindre stykker på de samme 8 skiver brød.
- Skær løget i skiver, og læg 2-3 ringe på hver af de 8 skiver.
- Læg de andre 8 skiver oven på, og klem let sammen.
- Skær sandwichene over diagonalt.
- Pak evt. dine sandwich med flækærtemos i husholdningsfilm, og stil dem på køl.
Dommen:
- Kog de skyllede ærter.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Blend til en grov mos.