Kagen der skal bages i køleskabet. Kagen er dejlig forfriskenede. Der kan også bruges andre frugter, mandariner, ferskner eller lignende.

  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 30 minutter + afkølingstid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1239/295
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt:
     14 %
    Kulhydrat: 71 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 691/164
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 29 g

Ingredienser:

  • 1 dåse ananas
  • 12 blade husblas
  • 500 g fromage frais
  • 125 g lyst rørsukker
  • 1 stang vanilje
  • 1,5 dl minimælk
  • 120 g Digestive kiks
  • 30 g mandler
  • 150 g akaciehonning

Sådan tilberedes cheesecake med ananas og uden ost:

  1. Kog saft og ananas i 3 minutter.
  2. Si saften fra ananasserne, gem saften, og fordel ananasstykker i bunden af en springform beklædt med film.
  3. Læg 3 blade husblas i blød i vand, så det dækker, i 5 minutter, smelt de afdryppede blade i en gryde, med det vand der hænger ved. Afkøl det en smule, og bland det med halvdelen af ananassaften, hvorefter den hældes over ananasstykkerne. Sæt det på køl i min. 30 minutter.
  4. Rør fromage frais, rørsukker og vaniljekorn grundigt sammen til en fromage.
  5. Ryst mælken i en shaker, til den bliver cremet, og bland den i fromagen.
  6. Udblød de sidste 9 blade husblas, og smelt som før. Afkøl det i ca. 3 spsk. ananassaft, og bland det med fromagen.
  7. Hæld fromagen forsigtigt over den stivnede geleblanding, og stil på køl i endnu 2-3 timer.
  8. Hak kiks og mandler, og blend det sammen med honningen. Læg blandingen forsigtigt oven på fromagen.
  9. Pres det med film eller et låg, og sæt ostelagkagen på køl igen i minimum 5 timer.
  10. Når kagen vendes ud, danner kikse-mandel-honning-blandingen bunden, og ananas-”geleen” er toppen af kagen.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!