Salsicciapølse er en let krydret, italiensk pølse, som du bl.a. kan bruge i Verdens bedste lasagne (husk den ikke er fedtfattig). Den kan også tilberedes ved at klemme den ud af tarmen og stege den som frikadeller. Her får du opskriften på farsen – der er jo ingen grund til at putte den i en tarm for at klemme den ud igen. Hertil kartoffelsalat og råsyltede ribs.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Ja, dellerne
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1919/457
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     18 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    361/86
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 2 tsk. fennikelfrø
  • ½ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. tørrede enebær
  • ⅓ håndfuld friskhakket oregano
  • ⅓ håndfuld friskhakket rosmarin
  • 500 g flæskefars (helst med en fedtprocent på ikke mindre end 10%)
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g løg
  • 1 tsk. olivenolie
  • Lidt revet muskatnød
  • ⅓ fennikel
  • Citronsaft
  • 1½ kg faste kartofler
  • 3 bladselleristængler
  • 1-1½ rødløg
  • 2½ spsk. kapers
  • 1 fennikel
  • 18 sorte oliven
  • 1 par kviste rosmarin
  • ½ l A38
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 tsk. paprika – evt. smoked
  • 2 tsk. sukker
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes salsicciadeller med kartoffelsalat og råsyltede ribs:

  1. Hak bladselleri, og skær rødløg i ringe og den hele fennikel i mindre stykker.
  2. Skrub kartoflerne, skær dem i både, og kog dem sammen med bladselleri, rødløg og fennikel i letsaltet vand, til grøntsagerne er møre. Lad dem herefter dryppe og køle af.
  3. Bland A38, chilisauce, paprika, kapers, sukker, et par tsk. salt og lidt peber til en dressing, og sæt det på køl.
  4. Svits fennikelfrø, peber, chilipulver og enebær på en tør pande, til det dufter.
  5. Køl det af, og stød det til fint pulver i en morter.
  6. Hak løg, hvidløg og ⅓ fennikel fint.
  7. Varm olien på en pande, og svits løg, fennikel og de friskhakkede krydderurter.
  8. Lad det køle lidt af, og bland det herefter med de knuste krydderier.
  9. Bland det hele med kødet og smag til med muskatnød, citronsaft og salt.
  10. Halver olivenerne, og hak rosmarinen fint.
  11. Bland olivener og rosmarin i dressingen.
  12. Vend kartofler og grøntsager i.
  13. Steg farsen til frikadeller, enten på en pande eller i ovnen.
  14. Servér med råsyltede ribs.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!