Salsicciapølse er en let krydret, italiensk pølse, som du bl.a. kan bruge i Verdens bedste lasagne (husk den ikke er fedtfattig). Den kan også tilberedes ved at klemme den ud af tarmen og stege den som frikadeller. Her får du opskriften på farsen – der er jo ingen grund til at putte den i en tarm for at klemme den ud igen. Hertil kartoffelsalat og råsyltede ribs.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Ja, dellerne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1919/457 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 361/86
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 2 tsk. fennikelfrø
- ½ tsk. chilipulver
- ½ tsk. tørrede enebær
- ⅓ håndfuld friskhakket oregano
- ⅓ håndfuld friskhakket rosmarin
- 500 g flæskefars (helst med en fedtprocent på ikke mindre end 10%)
- 1 fed hvidløg
- 50 g løg
- 1 tsk. olivenolie
- Lidt revet muskatnød
- ⅓ fennikel
- Citronsaft
- 1½ kg faste kartofler
- 3 bladselleristængler
- 1-1½ rødløg
- 2½ spsk. kapers
- 1 fennikel
- 18 sorte oliven
- 1 par kviste rosmarin
- ½ l A38
- 1 spsk. sød chilisauce
- 1 tsk. paprika – evt. smoked
- 2 tsk. sukker
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 6 spsk. råsyltede ribs
Sådan tilberedes salsicciadeller med kartoffelsalat og råsyltede ribs:
- Hak bladselleri, og skær rødløg i ringe og den hele fennikel i mindre stykker.
- Skrub kartoflerne, skær dem i både, og kog dem sammen med bladselleri, rødløg og fennikel i letsaltet vand, til grøntsagerne er møre. Lad dem herefter dryppe og køle af.
- Bland A38, chilisauce, paprika, kapers, sukker, et par tsk. salt og lidt peber til en dressing, og sæt det på køl.
- Svits fennikelfrø, peber, chilipulver og enebær på en tør pande, til det dufter.
- Køl det af, og stød det til fint pulver i en morter.
- Hak løg, hvidløg og ⅓ fennikel fint.
- Varm olien på en pande, og svits løg, fennikel og de friskhakkede krydderurter.
- Lad det køle lidt af, og bland det herefter med de knuste krydderier.
- Bland det hele med kødet og smag til med muskatnød, citronsaft og salt.
- Halver olivenerne, og hak rosmarinen fint.
- Bland olivener og rosmarin i dressingen.
- Vend kartofler og grøntsager i.
- Steg farsen til frikadeller, enten på en pande eller i ovnen.
- Servér med råsyltede ribs.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!