En velsmagende variant af Salad Nicoise. Den er virklig mættende, selvom den har en fedtprocent på under 25.
Personer
Minutter
Salat Nicoise – Salad Nicoise (udtales salad niswaz) som den oprindelige salat hedder – er oprindeligt en salat af tomater, tun, æg, (Nicoise)-oliven og ansjoser med en vinaigrette til. Den serveres med eller uden grøn salat. Salaten kan også tilsættes rød peber, skalotteløg, artiskokhjerter og andre sæsonbetonede grøntsager. Men her altså en lidt anderledes – og velsmagende – variant.
Ingredienser
- 2 æg
- 4 dl salat
- 100 g grønne linser
- 100 g ærter
- 4 små rødbeder – ca. 300 g
- 1 ds. tun i vand
- 1 skalotteløg
- 10 sorte oliven
- 30 g soltørrede tomater i olie
- 2 spsk. olie fra tomaterne
- Citronsaft
- Salt
Sådan tilberedes salat Nicoice
- Skyl linserne, og kog dem efter anvisningen på posen, og lad dem herefter dryppe af i en sigte.
- Skær toppen af rødbederne, og kog rødbederne med skræl i let saltet vand, i ca. 30 minutter, til de er møre.
- Skyl dem i koldt vand, afkøl let, og gnid skrællen af dem.
- Kog æggene i 7 minutter, skyl i koldt vand, pil dem, og del dem i halve.
- Skyl salaten grundigt, slyng den fri for vand, og dryp godt af.
- Del rødbederne i aflange stykker.
- Fordel salaten på to tallerkener.
- Fordel de kogte linser på salaten, fordel rødbeder, æg, ærter og den afdryppede tun over.
- Drys med finthakket skalotteløg, sorte oliven og soltørrede tomater.
- Dryp olien og citronsaft over den anrettede Salat Nicoise, og drys en smule salt over.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1982/472 - Energifordeling:
Protein: 37 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 40 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 491/117
Protein: 11 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g