Gulerødder i grøntsagsjuice er et fantastisk lækkert tilbehør til linsebøffer. Husk at krydre linsebøfferne godt, ellers smager de ikke af ret meget.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 10 gulerødder
- 1 dl grøntsagsjuice
- 2 spsk. æblecidereddike
- 30 g stegemargarine
- 1 skalotteløg
- ½ bdt. estragon
- 4 skiver rugbrød
- 3 spsk. olie
- 250 g røde linser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- Ca. 2 spsk. krydderier efter eget valg (paprika, spidskommen, chili, karry – vi brugte paprika)
- 2 dl mimimælk
- 2 dl havregryn
- 3 dl mel
- 1 dl blendede peanuts
- 1 spsk. sojasovs
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes linsebøffer med gulerødder i grøntsagsjuice
- Skyl linserne godt, og kog dem i 8 dl vand til de er kogt helt ud (ca. 20 minutter).
- Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker.
- Hak skalotteløg fint, og blend peanutsene.
- Riv løgene.
- Si evt. overskydende vand fra linserne, og tilsæt revet løg, presset hvidløg og krydderier. Lad det herefter køle af.
- Rør farsen godt sammen til en fars med mælk, havregryn, mel, blendede peanuts og sojasovs samt salt og peber.
- Steg linsebøfferne i 2 spsk. af olien.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Skær brødet i små tern, og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Dryp 1 spsk. olie over, og drys med groft salt (gerne hav- eller flagesalt).
- Bag brødet gyldent og sprødt i ovnen i 4-5 minutter.
- Kom halvdelen af margarinen i en sauterpande sammen med gulerødderne.
- Sautér let, til de begynder at karamellisere.
- Tilsæt grøntsagsjuice og æblecidereddike, og kog det ind til saften begynder at glasere rundt om gulerødderne.
- Montér med koldt smør, salt og peber.
- Tag gulerødderne af varmen.
- Tilsæt til sidst finthakket skalotteløg og estragon, ryst panden godt.
- Servér de stegte linsebøffer med gulerødderne og sprøde brødterninger.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2499/595 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 762/182
Protein: 7 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 23 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Linsebøffer med gulerødder i grøntsagsjuice
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse