Gulerødder i grøntsagsjuice er et fantastisk lækkert tilbehør til linsebøffer. Husk at krydre linsebøfferne godt, ellers smager de ikke af ret meget. 

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 10 gulerødder
  • 1 dl grøntsagsjuice
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 30 g stegemargarine
  • 1 skalotteløg
  • ½ bdt. estragon
  • 4 skiver rugbrød
  • 3 spsk. olie
  • 250 g røde linser
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 2 spsk. krydderier efter eget valg (paprika, spidskommen, chili, karry – vi brugte paprika)
  • 2 dl mimimælk
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl mel
  • 1 dl blendede peanuts
  • 1 spsk. sojasovs
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes linsebøffer med gulerødder i grøntsagsjuice

  1. Skyl linserne godt, og kog dem i 8 dl vand til de er kogt helt ud (ca. 20 minutter).
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker.
  3. Hak skalotteløg fint, og blend peanutsene.
  4. Riv løgene.
  5. Si evt. overskydende vand fra linserne, og tilsæt revet løg, presset hvidløg og krydderier. Lad det herefter køle af.
  6. Rør farsen godt sammen til en fars med mælk, havregryn, mel, blendede peanuts og sojasovs samt salt og peber.
  7. Steg linsebøfferne i 2 spsk. af olien.
  8. Tænd ovnen på 175 grader.
  9. Skær brødet i små tern, og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  10. Dryp 1 spsk. olie over, og drys med groft salt (gerne hav- eller flagesalt).
  11. Bag brødet gyldent og sprødt i ovnen i 4-5 minutter.
  12. Kom halvdelen af margarinen i en sauterpande sammen med gulerødderne.
  13. Sautér let, til de begynder at karamellisere.
  14. Tilsæt grøntsagsjuice og æblecidereddike, og kog det ind til saften begynder at glasere rundt om gulerødderne.
  15. Montér med koldt smør, salt og peber.
  16. Tag gulerødderne af varmen.
  17. Tilsæt til sidst finthakket skalotteløg og estragon, ryst panden godt.
  18. Servér de stegte linsebøffer med gulerødderne og sprøde brødterninger.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2499/595
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    762/182
    Protein: 7 g
    Fedt: 6 g
    Kulhydrat: 23 g

Andre opskrifter med frisk estragon

Kalv med estragon

Kalv med estragon

Skinkeschnitzler i senneps- og estragonsovs

Skinkeschnitzler i senneps- og estragonsovs

Helstegt rødspætte med honningglaserede rødbeder

Helstegt rødspætte med honningglaserede rødbeder

Flæskesteg med krydderurter

Flæskesteg med krydderurter

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Linsebøffer med gulerødder i grøntsagsjuice
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)