Hører du til dem, der synes, at det er fedt med noget salt at gnaske på, så prøv dette fedtfattige alternativ til den gode, danske, franske kartoffel: Vores rugbrødshapsere af groft fuldkornsrugbrød. De er også særdeles velegnede til at putte i salat.
De er uhyre nemme at lave, og det tager næsten ingen tid. Så er lækkersulten over dig, så find rugbrødet frem, skær nogle skiver, varm ovnen op, og forbered dine smagsløg på en lækker omgang “chips”.
- Kategori: Mellemmåltid/slik
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Næppe
- Pr. person:
KJ/Kcal: 741/176 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 7 %
Kulhydrat: 82 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 915/218
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 45 g
Ingredienser:
- 6 skiver fuldkornsrugbrød
- Salt
Sådan tilberedes rugbrødshapsere:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skær 4 til 8 skiver rugbrød i tern på 1½ x 1½ cm.
- Læg ternene på et stykke bagpapir, og drys med groft salt.
- Varm ternene på midterste rille i ovnen i 10-15 minutter, til kanterne er blevet lidt mørkere, og rugbrødsternene er sprøde.
- Tag rugbrødshapserne ud af ovnen, og servér i en skål.
Rubrødshapsere kan opbevares i en tætsluttende dåse, men sørg for, at de er helt afkølede, før du lægger låget på, for ellers bliver de bløde.
Dommen:
Tusind tak for FED inspiration – jeg har tilføjet den til min blog-læsteliste. MVH Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk
Velbekomme 🙂
//Beate
Tusind tak for FED inspiration – jeg har tilføjet den til min blog-læsteliste. MVH Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk
Velbekomme 🙂
//Beate