Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker er lækkert. Det er virkelig smovs. Og det er ikke særligt vanskeligt at lave.
Personer
Minutter
Det behøver ikke lige at være rødtunge, du bruger til denne opskrift, en anden fisk kan sagtens bruges.
Ingredienser
- 2 tomater
- 1 spsk. rasp
- 30 g Becel 38 %
- 1 fed hvidløg
- 1 bdt. purløg
- 2-3 timiankviste
- 3 spsk. + ½ tsk. dijonsennep
- 100 g flødeost naturel
- 1 spsk. + 2 tsk. olivenolie
- 3 pastinakker
- 600 g rødtungefilet
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 700-800 g kartofler
Sådan tilberedes rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl purløg, og klip det i små stykker – tag gerne rigeligt – og rør dem og ½ tsk. dijonsennep sammen med flødeosten.
- Smag til med salt og peber, og sæt den i køleskabet indtil servering.
- Fjern kerner og skind på tomaterne, skær tomatkødet i fine tern.
- Bland tomaterne med margarine, rasp, hakket timian, hakket hvidløg, 1 spsk. olivenolie, salt og peber.
- Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove stave.
- Fold rødtungefileterne på midten, og placer dem i et ovnfast fad penslet med lidt olie, og krydr med lidt salt og peber. Fordel tomatblandingen oven på stykkerne.
- Sæt fadet i ovnen i 10 minitter.
- Tag fadet ud af ovnen, overdæk med stanniol, og lad fisken hvile i 5 minutter inden servering.
- Svits pastinakkerne på en pande i 1 tsk. olie i et par minutter.
- Smør lidt dijonsennep på hver stav med en pensel.
- Læg stavene i et ovnfast fad penslet med lidt olie, og sæt fadet ovnen 5 minutter efter fisken er sat inde.
- Lad pastinakkerne stå i 10 minutter.
- Servér med purløgscreme og kogte kartofler.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1634/389 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 40 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 414/98
Protein: 2 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 15 g
Informationer
Opskriftens navn
Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on