Bønner smager skønt, og de er vanvittigt sunde. Nogle mener ovenikøbet, at de øger forbrændingen, så vi må i gang med spise nogle flere af dem.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter – husk at sætte bønnerne i blød i minimum 10-12 timer
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1963/467 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 51 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 456/109
Protein: 10 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 600 g rødfiskfilet med skind
- 2 skiver svinebacon
- 1 ds. flåede tomater
- 200 g rucolasalat
- ½ hønsebouillonterning
- 1 dl vand
- 1 løg
- 6 cherrytomater
- 1 spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g pintobønner
Sådan tilberedes tødfisk med tomatsauce og kogte pintobønner:
- Skyl og kog de iblødsatte bønner, til de næsten møre – husk at koge dem kraftigt de første 10 minutter.
- Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber.
- Skær baconskiverne i mindre stykker.
- Skær løget i små tern.
- Svits baconen, til den begynder at afgive lidt fedt, tilsæt så løget, og lad dem svitse med i et par minutter.
- Tilsæt de flåede tomater, vand og bouillonterning.
- Lad det hele simre i ca. 10 minutter.
- Blend saucen, og kog den ind til en passende konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Skyl cherrytomaterne, og tilsæt dem lige inden servering.
- Skyl rucolasalaten, og tør den.
- Steg fisken på skindsiden i olien i 5-10 minutter afhængig af tykkelse – kødet skal være glasklart.
- Servér med rucolasalat og de kogte, afdryppede bønner.
Husk at sætte bønner i blød tidligt om morgenen eller dagen før.
Dommen: