Bønner smager skønt, og de er vanvittigt sunde. Nogle mener ovenikøbet, at de øger forbrændingen, så vi må i gang med spise nogle flere af dem.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter – husk at sætte bønnerne i blød i minimum 10-12 timer
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1963/467
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 456/109
    Protein: 10 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 600 g rødfiskfilet med skind
  • 2 skiver svinebacon
  • 1 ds. flåede tomater
  • 200 g rucolasalat
  • ½ hønsebouillonterning
  • 1 dl vand
  • 1 løg
  • 6 cherrytomater
  • 1 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g pintobønner

Sådan tilberedes tødfisk med tomatsauce og kogte pintobønner:

  1. Skyl og kog de iblødsatte bønner, til de næsten møre – husk at koge dem kraftigt de første 10 minutter.
  2. Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber.
  3. Skær baconskiverne i mindre stykker.
  4. Skær løget i små tern.
  5. Svits baconen, til den begynder at afgive lidt fedt, tilsæt så løget, og lad dem svitse med i et par minutter.
  6. Tilsæt de flåede tomater, vand og bouillonterning.
  7. Lad det hele simre i ca. 10 minutter.
  8. Blend saucen, og kog den ind til en passende konsistens.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Skyl cherrytomaterne, og tilsæt dem lige inden servering.
  11. Skyl rucolasalaten, og tør den.
  12. Steg fisken på skindsiden i olien i 5-10 minutter afhængig af tykkelse – kødet skal være glasklart.
  13. Servér med rucolasalat og de kogte, afdryppede bønner.

Foerr-du-gaar-i-gang
Husk at sætte bønner i blød tidligt om morgenen eller dagen før.

Dommen:

Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”