Nej, pasta med ricotta, parmesan og stegt græskar er ikke en dessert, selvom det ved første øjekast godt kan minde om det. Men det er en lækker, cremet ret. Nem at lave. Pynt den evt. med lidt mere grønt for øjets skyld.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 kg græskar
- 1½ spsk. olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 1 bdt. salvie
- 300 g pasta – f.eks. penne
- 200 g ricotta
- 50 g parmesan
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes pasta med ricotta, parmesan og stegt græskar
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Tag bladene fra salvien.
- Hak hvidløget.
- Fjern skræl og kerner fra græskarret, og skær græskarret i stykker på ca. 3 x 3 cm.
- Steg græskartern på en pande i olivenolien sammen med hvidløg og salvie i ca. 10 minutter.
- Vend pasta og ricotta sammen.
- Drys med høvlet parmesan.
Hvad er ricotta
Nej, ricotta er ikke en ost. Ricotta er et restprodukt af ost. Ricotta er lavet på valle, der bliver til overs, når man laver ost, og det har et lavt fedtindhold i forhold til ost. Den har en let sødlig smag, men ikke dominerende. Derfor egner den sig godt til både desserter og i det salte køkken.
I fordums tider skulle man efter sigende have æltet ricotta sammen med mel og brugt det som gær til brødbagning.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2058/490 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 635/152
Protein: 6 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 20 g