Virkelig, virkelig lækker ret. Desværre blev mange af billederne dårlige, men det ændrer jo ikke på smagen. Og husk så, at frisk fisk smager bare bedre.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1664/396 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 41 %
Alkohol: 2 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 339/81
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 600 g rødspættefilet
- 2 løg
- 1 dl hvidvin
- 250 g asparges
- 15 g stegemargarine
- 1 dl fløde 9 %
- 2 spsk. kapers
- 1 rød peberfrugt
- 100 g rejer
- 1 dl hønsebouillon
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes rødspættefileter med hvidvinssauce:
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Krydr rødspættefileterne med salt og peber på begge sider, og steg dem på en varm pande i margarinen, til de er gyldne.
- Skær løg og peberfrugt i tern, og skær aspargeserne i mindre stykker, efter den nederste træede del er knækket af.
- Kog løg, hvidvin og hønsebouillon ind til ca. en fjerdedel.
- Tilsæt fløden, og kog igen ind.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt kapers, peberfrugt, rejer og asparges 1 minut før servering, så de varmes igennem.
- Servér fisk og sovs med de kogte kartofler til.
Dommen:
- Krydr fisken med salt og peber.
- Skær grøntsagerne i mindre stykker.
- Kog løg, hvidvin og hønsebouillon ind.
- Tilsæt til sidst kapers, peberfrugt, rejer og asparges.