Virkelig, virkelig lækker ret. Desværre blev mange af billederne dårlige, men det ændrer jo ikke på smagen. Og husk så, at frisk fisk smager bare bedre.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1664/396
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt:
     24 %
    Kulhydrat: 41 %
    Alkohol: 2 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    339/81
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 600 g rødspættefilet
  • 2 løg
  • 1 dl hvidvin
  • 250 g asparges
  • 15 g stegemargarine
  • 1 dl fløde 9 %
  • 2 spsk. kapers
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g rejer
  • 1 dl hønsebouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes rødspættefileter med hvidvinssauce:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Krydr rødspættefileterne med salt og peber på begge sider, og steg dem på en varm pande i margarinen, til de er gyldne.
  3. Skær løg og peberfrugt i tern, og skær aspargeserne i mindre stykker, efter den nederste træede del er knækket af.
  4. Kog løg, hvidvin og hønsebouillon ind til ca. en fjerdedel.
  5. Tilsæt fløden, og kog igen ind.
  6. Smag til med salt og peber, og tilsæt kapers, peberfrugt, rejer og asparges 1 minut før servering, så de varmes igennem.
  7. Servér fisk og sovs med de kogte kartofler til.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!