Rabarber er lig forår i Danmark. Og forår er det. Dansk forår. Med vekslende vejr og … rabarbergrød. Uhm lækkert. De kogte rabarber kan evt. sies, inden de jævnes til grød, hvis man ikke kan lide “trevlerne”.
- Kategori: Dessert
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 914/218 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 6 %
Kulhydrat: 81 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 207/50
Protein: 2 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 750 g rabarber (renset vægt)
- 3 dl vand
- 90 g sukker
- 3 spsk. majsstivelse
Tilbehør:
- 6 dl minimælk
Sådan tilberedes rabarbergrød:
- Rens, og skyl rabarberne.
- Skær dem i 2 cm stykker.
- Kog rabarberne i vand i 5-6 minutter.
- Rør grøden igennem, og smag til med sukker.
- Udrør maizena i koldt vand. Kom jævningen i lidt ad gangen, og jævn grøden under kraftig omrøring.
- Kog grøden igennem i 1 minut.
- Servér med mælk.
Dommen: