Rabarber er lig forår i Danmark. Og forår er det. Dansk forår. Med vekslende vejr og … rabarbergrød. Uhm lækkert. De kogte rabarber kan evt. sies, inden de jævnes til grød, hvis man ikke kan lide “trevlerne”.

  • Kategori: Dessert
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 914/218
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt:
     6 %
    Kulhydrat: 81 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    207/50
    Protein: 2 g
    Fedt:
     < 1 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 750 g rabarber (renset vægt)
  • 3 dl vand
  • 90 g sukker
  • 3 spsk. majsstivelse

Tilbehør:

  • 6 dl minimælk

Sådan tilberedes rabarbergrød:

  1. Rens, og skyl rabarberne.
  2. Skær dem i 2 cm stykker.
  3. Kog rabarberne i vand i 5-6 minutter.
  4. Rør grøden igennem, og smag til med sukker.
  5. Udrør maizena i koldt vand. Kom jævningen i lidt ad gangen, og jævn grøden under kraftig omrøring.
  6. Kog grøden igennem i 1 minut.
  7. Servér med mælk.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!