Fennikel kan være meget hårdt at tygge og kraftig i smagen, men hvis du laver råmarineret fennikel, bliver den blød og blid som et lam. Perfekt som tilbehør til f.eks. grillretter.
Dette er én af de opskrifter, hvor jeg har brugt en sjat af dit og et squeeze af dat osv. Jeg har prøvet på at gengive den så godt som muligt efter hovedet, men det bedste er at smage sig frem – hvilket jo er det jeg har gjort. Så får du også nøjagtig den smag, du synes er bedst. Jeg vil sige, at fenniklen er hovedingrediensen, den skal der ikke pilles ved, men ellers er der lidt frit slag for, hvad der nu er i grøntsagskurven, haven, køleskabet eller fryseren.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: minimum ½ time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 202/48 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 59 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 207/49
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 6 g
Ingredienser:
- Saften fra en citron
- 1 tsk. olie
- 1 fennikel
- 1 håndfuld ærter
- 1 par håndfulde modne stikkelsbær
- 1 bdt. krydderurter – jeg brugte toppen af fenniklen, timian og toppen af nogle forårsløg (resten af løget blev grillet). Hakket hvidløg vil bestemt også være godt
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes råmarineret fennikel:
- Rør salt og peber – ca. 1 tsk. af hver – ud i citronsaften, til det er opløst.
- Tilsæt olien, og bland godt.
- Fjern evt. urenheder og rodstykket fra fenniklen, og skær fenniklen i tynde skiver.
- Skyl, og hak krydderurterne.
- Kom fennikel og krydderurter (gem evt. lidt til at drysse med) i marinaden, og lad det trække i minimum 20 minutter. Vend af og til rundt i det.
- Bælg ærterne, og nip stikkelsbærrene.
- Tilsæt ærter og stikkelsbær lige inden serveringen.
- Vend det hele godt rundt.
- Råmarineret fennikel kan holde sig i køleskabet et par dage – afhængig af de øvrige ingredienser.