En schnitzel eller en bøf kan række til mange flere, hvis man skærer den i skrå skiver. Denne opskrift er kaloriefattig, men mætter til gengæld rigtig godt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1246/297 - Energifordeling:
Protein: 42 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 40 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 424/101
Protein: 11 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- Oliespray
- 1 spsk. brun farin
- ½ tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. stødt korianderfrø
- ¼ tsk. paprika
- 510 g kalveschnitzel (ca. 3 cm tyk)
- Salt
Tilbehør:
- 510 g bagekartofler
- 80 g salat – f.eks. iceberg, romain eller rucola
- 4 spsk. ketchup
Sådan tilberedes kalveschnitzel krydret med spidskommen og koriander:
- Forvarm ovnen til 230°.
- Skrub kartoflerne, skær dem i både, og læg dem i en lille bradepande beklædt med bagepapir.
- Sæt dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er møre. Vend af og til.
- Drys med salt, 5-10 minutter før, de er færdige.
- Spray en 20-cm støbejernsstegepande med madlavningsspray.
- Sæt panden i den varme ovn i 5 minutter.
- Bland farin, spidskommen, korianderfrø og ½ tsk. salt, og gnid schnitzlen ind i det.
- Læg schnitzlen på den forvarmede pande.
- Steg i 7 minutter på hver side, eller indtil den ønskede stegetid er opnået.
- Lad stå og hvile i 5 minutter.
- Skær schnitzlen diagonalt på tværs i tynde skiver.
- Skyl salaten, og servér den til sammen med kartofler og ketchup.
Dommen:
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”
- Skær kartoflerne i både.
- Spray en pande med olie.
- Sæt panden i ovnen.
- Bland farin, spidskommen, korianderfrø og salt.
- Gnid schnitzlen med rubben.
- Læg schnitzlen på panden.
- Steg schnitzlen på begge sider.
- Lad schnitzlen hvile i 5 minutter.
- Drys kartoflerne med salt, 5 minutter før de er færdige.
- Skær schnitzlen i skiver.
- Servér med salat,…
- …kartofler…
- …og ketchup.