En schnitzel eller en bøf kan række til mange flere, hvis man skærer den i skrå skiver. Denne opskrift er kaloriefattig, men mætter til gengæld rigtig godt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1246/297
  • Energifordeling:
    Protein: 42 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 424/101
    Protein: 11 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • Oliespray
  • 1 spsk. brun farin
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt korianderfrø
  • ¼ tsk. paprika
  • 510 g kalveschnitzel (ca. 3 cm tyk)
  • Salt

Tilbehør:

  • 510 g bagekartofler
  • 80 g salat – f.eks. iceberg, romain eller rucola
  • 4 spsk. ketchup

Sådan tilberedes kalveschnitzel krydret med spidskommen og koriander:

  1. Forvarm ovnen til 230°.
  2. Skrub kartoflerne, skær dem i både, og læg dem i en lille bradepande beklædt med bagepapir.
  3. Sæt dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er møre. Vend af og til.
  4. Drys med salt, 5-10 minutter før, de er færdige.
  5. Spray en 20-cm støbejernsstegepande med madlavningsspray.
  6. Sæt panden i den varme ovn i 5 minutter.
  7. Bland farin, spidskommen, korianderfrø og ½ tsk. salt, og gnid schnitzlen ind i det.
  8. Læg schnitzlen på den forvarmede pande.
  9. Steg i 7 minutter på hver side, eller indtil den ønskede stegetid er opnået.
  10. Lad stå og hvile i 5 minutter.
  11. Skær schnitzlen diagonalt på tværs i tynde skiver.
  12. Skyl salaten, og servér den til sammen med kartofler og ketchup.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!