Der breder sig en dejlig duft… af jul… pga. krydderierne, som bl.a. er kanel og kardemomme. Og så smager pork korma også herligt hele året rundt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2461/586 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 636/151
Protein: 7 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 20 g
Ingredienser:
- 400 g svinekød i tern
- 1 spsk. olie
- 3 løg
- 4 fed hvidløg
- ½ tsk. stødt spidskommen
- 1 kanelstang
- 3 laurbærblade
- 6 kardemommekapsler
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 frisk chilipeber
- 3 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 1 dl bouillon
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 3 dl ris
- 4 små naanbrød eller 2 store
Sådan tilberedes pork korma:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skær løgene i ringe, og hak hvidløg og chili.
- Varm olien, og svits løg og hvidløg, indtil de er bløde.
- Tilføj de resterende krydderier, og svits det hele under omrøring i ca. 2 minutter.
- Tilsæt kødet, og steg, indtil det er brunet på alle sider.
- Rør yoghurt, tomater, bouillon, chilipeber i, og lad det simre i ca. 20 minutter, indtil kødet er mørt, og sovsen er tyk.
- Servér den varme pork korma med ris og nybagt naanbrød (evt. lune).
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”