Denne smagte faktisk bedre end jeg havde forventet, men ungerne havde det lidt svært med “benene”, som jo ikke er værre end dem i marineret sild, men det syntes de åbenbart.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1688/402
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     326/77
    Protein: 4 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 4 sildefileter
  • 1 løg
  • 200 g champignoner
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • Saften fra ½ citron
  • Basilikum
  • Persille
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 800 g hvidkål
  • 1 appelsin
  • Lidt rosiner

Sådan tilberedes sild i folie med champignoner og urter:

  1. Skræl kartoflerne, og kom dem i letsaltet vand, til de er møre.
  2. Tænd ovnen på 190° C.
  3. Hak løget, skær champignonerne i skiver.
  4. Svits løg og champignoner let, til væden er fordampet. Dryp med lidt citronsaft, og tilsæt 4-5 spsk. hakkede urter, og smag til med salt og peber.
  5. Smør 2 stykker stanniol, og læg en sildefilet på hver med skindsiden nedad.
  6. Fordel svampeblandingen på fiskene.
  7. Læg de resterende sildefileter oven på (eller fold den på langs, hvis den er hel) – denne gang med skindsiden opad.
  8. Læg pakkerne i et ildfast fad, og sæt dem i ovnen, til silden er mør, ca. 20-30 minutter.
  9. Snit hvidkål, og skræl appelsinen, og skær den i mindre stykker.
  10. Bland hvidkål, appelsin og rosiner.
  11. Skær sildepakkerne over i halve.
  12. Server sild i folie med kartofler, citronbåde og hvidkålssalat.

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”