Dejlige til madpakken. De kan dog også sagtens spises som aftensmad. 2 stk. til hver serveret med salat. Man kan bruge hvad som helst af kødrester – næsten – til at komme på pizzaerne.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 12 stk.
  • Tilberedning: 1 time og 10 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal: 1311/312
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    703/167
    Protein: 8 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 23 g

Ingredienser:

  • 4½ dl vand
  • 50 g gær
  • 5 spsk. olivenolie
  • 90 g grahamsmel
  • 525 g hvedemel
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 300 g kyllingebrystfilet
  • 1 peberfrugt
  • 150 g mager, revet ost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes pizzaboller med kylling:

  1. Lun 4 dl vand (fingervarmt).
  2. Rør gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt 3 spsk. olie, 3 tsk. groft salt og alt melet. Ælt dejen godt.
  4. Lad dejen hæve i ca. ½ time.
  5. Pil og hak løget.
  6. Varm 1 spsk. olie i en gryde. Svits løg og knust hvidløg i ca. 1 min.
  7. Tilsæt ½ dl vand, tomater, oregano, basilikum og 1 tsk. groft salt.
  8. Lad saucen koge ved svag varme og uden låg, i ca. 10 min.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Skær kyllingen i strimler.
  11. Varm 1 spsk. olie op i en pande, og svits kyllingestrimlerne, til de er gennemstegte.
  12. Drys med salt og peber.
  13. Skær peberfrugten i strimler.
  14. Varm ovnen op til 200° C.
  15. Slå dejen ned, og form ca. 12 boller.
  16. Tryk bollerne flade, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
  17. Fordel tomatsaucen ud på pizzabundene. Fordel kylling, peberfrugt og ost oven på.
  18. Bag pizzabollerne i 20 minutter.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”