Dejlige til madpakken. De kan dog også sagtens spises som aftensmad. 2 stk. til hver serveret med salat. Man kan bruge hvad som helst af kødrester – næsten – til at komme på pizzaerne.
- Kategori: Frokost
- Antal: 12 stk.
- Tilberedning: 1 time og 10 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 1311/312 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 703/167
Protein: 8 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 23 g
Ingredienser:
- 4½ dl vand
- 50 g gær
- 5 spsk. olivenolie
- 90 g grahamsmel
- 525 g hvedemel
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 ds. flåede tomater
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret basilikum
- 300 g kyllingebrystfilet
- 1 peberfrugt
- 150 g mager, revet ost
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes pizzaboller med kylling:
- Lun 4 dl vand (fingervarmt).
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt 3 spsk. olie, 3 tsk. groft salt og alt melet. Ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve i ca. ½ time.
- Pil og hak løget.
- Varm 1 spsk. olie i en gryde. Svits løg og knust hvidløg i ca. 1 min.
- Tilsæt ½ dl vand, tomater, oregano, basilikum og 1 tsk. groft salt.
- Lad saucen koge ved svag varme og uden låg, i ca. 10 min.
- Smag til med salt og peber.
- Skær kyllingen i strimler.
- Varm 1 spsk. olie op i en pande, og svits kyllingestrimlerne, til de er gennemstegte.
- Drys med salt og peber.
- Skær peberfrugten i strimler.
- Varm ovnen op til 200° C.
- Slå dejen ned, og form ca. 12 boller.
- Tryk bollerne flade, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
- Fordel tomatsaucen ud på pizzabundene. Fordel kylling, peberfrugt og ost oven på.
- Bag pizzabollerne i 20 minutter.
Dommen: