Vi får fisk bragt til døren hver 14. dag, så vi prøver en masse nye retter med fisk. Pighvar – eller den billigere slethvar – stegt på skiver af squash.
Personer
Minutter
Herhjemme er vi ikke ret vilde med squash. Vi ved godt de er grønne og sunde, men smagen … njah … det er altså ikke lige os. Men vi har et princip, som gør, at engang imellem er vi nødt til at smage ting, vi ikke kan lide igen, fordi man ændrer smag med alderen. Lad os sige det sådan: Squash vil stadig ikke være en fast ingrediens i vores køkken, men den smagte faktisk fint på denne her måde – egentlig smagte de ikke af særlig meget, men de gav en dejlig sprødhed til retten.
Ingredienser
- 600 g pig- eller slethvarfileter uden skind og ben
- 1 æg
- 1 squash
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. honning
- 300 g tyttebær
- Saft af 2 appelsiner
- 2 spsk. rød balsamicoeddike
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 400 g hjemmelavet pasta – vi skar dem i bånd, men det er selvfølgeligt op til den enkelte
- 4 forårsløg
Sådan tilberedes pighvar på squash med tyttebær
- Skyl tyttebærrene.
- Varm honning i en gryde, til den begynder at boble.
- Svits tyttebærrene et par minutter i honningen.
- Tilsæt appelsinsaft og balsamicoeddike, og lad det hele simre i 3-4 minutter.
- Blend det herefter til en lækker puré – tilsæt evt. lidt vand, hvis det er nødvendigt.
- Skyl squashen, og skær den i meget tynde skiver.
- Pisk ægget sammen, og pensl pighvarfileterne med det.
- Læg squashskiverne forskudt taglagt på fileterne, og tryk dem godt fast.
- Varm olien op på en pande, og steg pighvarren med squashskiverne nedad i ca. 10-15 minutter ved jævn varme. Den skal IKKE vendes undervejs, men stege helt færdig ved at stege kun på den ene side.
- Rens i mens forårsløgene, og kog dem i letsaltet vand, og lad dem herefter dryppe af i et dørslag.
- Kog også pastaen i saltet vand.
- Når det hele er færdigt og klar til servering, vendes pighvarren, så squashskiverne kommer opad. Servér med pasta, forårsløg og tyttebærpuré.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2293/546 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 480/115
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g